Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΧΑΘΗΚΕ Η ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ


Η ασπιρίνη τον τελευταίο καιρό αποτελεί είδος προς εξαφάνιση από τα ράφια των φαρμακείων. Η κατάσταση έχει παραγίνει όμως τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δεδομένου ότι  για να αποκτήσεις ένα κουτάκι ασπιρίνης πρέπει να έχεις γκόμενα την φαρμακοποιό.

Ο λόγος που εξαφανίστηκε η ασπιρίνη από την Ελληνική αγορά είναι ως συνήθως το  μέγιστο κέρδος των φαρμακευτικών εταιριών καθώς και των φαρμακαποθηκών  οι οποίες λόγω μεγαλύτερης τιμής πώλησης στο εξωτερικό, προτιμούν να τις εξάγουν παρά να τις προωθούν στην εγχώρια αγορά .
Παρόλα αυτά όμως θα έπρεπε να διατηρούν βάση νόμου ικανό απόθεμα, το οποίο θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς πράγμα το οποίο εκ του αποτελέσματος δεν φαίνεται να γίνετε.
Εκείνο που με τρομάζει όμως είναι μήπως έχουν χαθεί από την αγορά και άλλα φάρμακα όχι τόσο ευρέως διαδεδομένα, τα οποία μετά την μείωση των τιμών τους συμφέρει να εξάγονται και αυτά.

Μήπως είναι καιρός να επέμβουν οι αρμόδιες αρχές , μήπως πρέπει οι κατά τόπους σύλλογοι φαρμακοποιών να αναδείξουν το θέμα .

 Κάνε κλικ    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου