Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

5,13 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΝΤΥΠΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ (Ε1, Ε2, Ε3 ) ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΦΕΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής παραλαβής δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2011 από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο του 2011 υποβλήθηκαν συνολικά  μέσω του συστήματος TAXISnet 2,75 εκ. δηλώσεις φόρου εισοδήματος που απαρτίζονταν από 5,13 εκατομμύρια έντυπα δηλώσεων (Ε1, Ε2, Ε3)· 183% περισσότερα από το 2010.

Αναλυτικά το 2011 υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά σύμφωνα με τα στοιχεία του TAXISNET :
2,75 εκ. έντυπα φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων — Ε1 (144% περισσότερα από το 2010),
1,48 εκ. έντυπα μισθωμάτων ακινήτων — Ε2 (205% περισσότερα από το 2010) 
και 901 χιλιάδες έντυπα οικονομικών στοιχείων επιχειρήσεων και επιτηδευματιών — Ε3 (392% περισσότερα από το 2010).
Συνολικά, οι ηλεκτρονικά υποβληθείσες δηλώσεις αφορούν 4.183.758 φυσικά πρόσωπα (υπόχρεοι και σύζυγοι).Στην αύξηση του αριθμού των δηλώσεων συνέτεινε κατά την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων , η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής για επιτηδευματίες, η αυξημένη φιλικότητα της εφαρμογής καθώς και η απλοποιημένη διαδικασία υποβολής μέσω λογιστών. Τα 2,75 εκατομμύρια πολιτών που υπέβαλλαν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους απέφυγαν την ταλαιπωρία στην ουρά της Δ.Ο.Υ. ή του ταχυδρομείου ενώ είχαν άμεσα στη διάθεσή τους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης. 

Επιπλέον, ως αποτέλεσμα της ηλεκτρονικής υποβολής οι Δ.Ο.Υ. απαλλάχτηκαν από το φόρτο παραλαβής, επεξεργασίας και αρχειοθέτησης 6,6 εκ. εντύπων σε σύγκριση με το 2010, απελευθερώνοντας έτσι πόρους για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της φοροδιαφυγής και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αντίστοιχα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων πραγματοποίησε νωρίτερα τις εκκαθαρίσεις του φόρου, ελάττωσε σημαντικά το κόστος αποστολής των εντύπων και πληκτρολόγησης των στοιχείων, ενώ αξιοποίησε το προσωπικό της για την τηλεφωνική και ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των φορολογουμένων. Τέλος, το Υπουργείο Οικονομικών έχει έγκαιρα στη διάθεσή του τα πλήρη στοιχεία των δηλώσεων για την πραγματοποίηση στοχευμένων διασταυρωτικών ελέγχων.

Δείτε την πλήρη ανακοίνωση εδώ 

Κάνε κλικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου