Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ SMS ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Νέα κόλπα από το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην επιβληθεί το τέλος ακινήτων στους δικαιούχους απαλλαγής ή να επιβληθεί τέλος με μειωμένο συντελεστή, τα πρόσωπα που τυγχάνουν του μειωμένου τέλους ή της απαλλαγής πρέπει να αποστείλουν γραπτό μήνυμα (sms) κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους διαχωριζόμενα με ένα κενό χαρακτήρα, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2011.

Η Γ.Γ.Π.Σ., αφού επεξεργαστεί τα στοιχεία, θα απαντήσει σε όλα τα μηνύματα για το αποτέλεσμα της αίτησης με γραπτό μήνυμα (sms) είτε ότι η αίτηση έγινε δεκτή είτε ότι έχει απορριφθεί. Στη συνέχεια η Γ.Γ.Π.Σ., παραδίδει ηλεκτρονικό αρχείο στη Δ.Ε.Η. και στους εναλλακτικούς προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος για τα πρόσωπα που απαλλάσσονται του ειδικού τέλους ή που δικαιούνται μειωμένο τέλους, με τον αντίστοιχο αριθμό παροχής.


Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποβάλει γραπτό μήνυμα μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία (2/10/2011), θα καταβάλει την πρώτη δόση και δύναται με την ίδια διαδικασία να το υποβάλει εκπρόθεσμα μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2011 και εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη Δ.Ε.Η. μετά την έγκριση της αίτησης.

Τυχόν επί πλέον καταβληθέν ποσό θα τύχει συμψηφισμού στους επόμενους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. και των εναλλακτικών προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ

Κάνε κλικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου