Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΕΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΑΙΩΣΗ - ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ


Δόθηκαν χθες στην δημοσιότητα από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, οδηγίες για την περαίωση των ανέλεγκτων χρήσεων των επιχειρήσεων που υπάχθηκαν στο μέτρο με βάση τις διατάξεις του άρθρου 18 του νόμου 4002/2011.

Στην περαίωση υπάγονται πλέον και οι υποθέσεις  :
  • επιτηδευματιών με ακαθάριστα έσοδα είκοσι εκατομμυρίων (20.000.000) ευρώ έως σαράντα εκατομμυρίων (40.000.000) ευρώ
  • επιτηδευματιών οι οποίοι με βάση τα στοιχεία του περιουσιολογίου έτους 2008, υπόκεινται σε φορολόγηση για την ακίνητη περιουσία
  • των επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (με ακαθάριστα έσοδα μέχρι 40 εκατομμυρίων (40.000.000) ευρώ)
Σύμφωνα με την εγκύκλιο αφού εκδοθεί το ειδικό σημείωμα περαίωσης θα καλούν τηλεφωνικά τον επιτηδευματία στην Δ.Ο.Υ. για έλεγχο.

Εδώ αρχίζουν τα ωραία!
Αφού εμφανισθεί ο επιχειρηματίας στην Δ.Ο.Υ. , θα του θεωρήσουν τα βιβλία του  ( για έναρξη ελέγχου ) και θα του παραδώσουν και το δωράκι ( το σημείωμα  περαίωσης)  το οποίο αν το αποδεχθεί εντός 5 ημερών , ο έλεγχος θεωρείται ότι ολοκληρώθηκε. 
Αν όμως δεν το αποδεχθεί ο φορολογούμενος τότε συνεχίζει ο τακτικός έλεγχος ...

Μήπως θα έπρεπε να του βγάλουν κανένα νύχι ή  να του βάλλουν βραστά αυγά στις αμασχάλες ; Λέω εγώ τώρα , μήπως και γίνει αποδοτικότερο το μέτρο!!

Δείτε το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου Πολ. 1198/2011 εδώ .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου