Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Η ΜΑΡΙΩΡΗ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΕ!

Αυτοί οι πολιτικοί μας δεν θα αλλάξουν ποτέ ...


Το κυβερνών κόμμα έχει χάσει την μπάλα αλλά επιμένει πως έχει λύση . 
Η αντιπολίτευση έχει βρει την μπάλα αλλά  δεν έχει λύση , τουλάχιστον δεν την ακούσαμε . 
Τα μικρά κόμματα δεν έχουν ούτε την μπάλα ούτε την λύση και αν κάποιο μέλος τους την έχει βρει δεν κάνει να μιλήσει λόγο κομματικής γραμμής. 
Και εντέλει μένει ο λαός να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά είτε μέσω δημοψηφίσματος είτε μέσω εκλογών. 

Τον ρώτησε ποτέ κανένας αυτόν τον έρμο τον λαό όταν έπαιρνε τα δάνεια; ΟΧΙ 
Τον ρώτησε ποτέ κανένας όταν κατασπαταλούσαν όλοι τους το δημόσιο χρήμα; ΟΧΙ 
Είπε κανείς ποτέ αλήθεια για την πραγματική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα; ΟΧΙ

Αντ' αυτού όλοι έταζαν λαγούς με πετραχήλια ...
Ο ένας μετά από ρετσίνα μας είπε ότι θα χτυπήσει τα μεγάλα συμφέροντα αλλά ξέχασε να σηκωθεί από το τραπέζι , στο τέλος τον έψαχναν 9 μήνες για να βρουν που είναι .
Ο άλλος έλεγε λεφτά υπάρχουν και τα ψάχνει 24 μήνες τώρα .
Οι προηγούμενοι έχουν χαθεί και δεν έχουν άποψη λες και δεν ήταν ποτέ υπεύθυνοι για την κατάσταση της χώρας.

Τελικά το μπαλάκι γύρισε στον λαό. Αυτόν που του είπαν "Μαζί τα φάγαμε" χρίζοντας  τον συνυπεύθυνο με τα λαμόγια που ήταν γύρω του . Αυτόν που τόσα χρόνια πλήρωνε φόρους (μιας και δεν μπορούσε να φοροδιαφύγει γιατί ήταν μισθωτός και συνταξιούχος ). Αυτόν που από εκεί που δεν είχε να πάρει εισιτήριο του δώσανε ξαφνικά χαμηλότοκο δάνειο να αγοράσει αυτοκίνητο και πλέον δεν έχει χρήματα ούτε βενζίνη να αγοράσει. Αυτόν που πίστευε ότι θα ζούσε το Αμερικάνικο όνειρο και τελικά αντί για όνειρο βλέπει εφιάλτη.

Το μόνο που γινόταν τόσα χρόνια στην Ελλάδα είναι ΕΞΟΔΑ και τώρα είτε μας πάνε σε εκλογές είτε σε δημοψήφισμα πάλι σε ένα ακόμη μεγάλο έξοδο θα μας βάλουνε. 
Μήπως θα έπρεπε και οι τριακόσιοι στην Βουλή κάποτε να σκεφτούν ποιος καλείτε να πληρώσει για όλα τα γούστα και καπρίτσια τους αλλά και τα λάθη τους; 
Μήπως θα έπρεπε κάποια στιγμή όλοι μαζί και οι 300 να συμφωνήσουν και σε κάτι άλλο πλην της αύξησης του μισθού τους;  

Όπως τα σπαταλούσαν όλοι μαζί και δεν μιλούσε κανένας ας καθίσουν επιτέλους κλειδωμένοι  στην Βουλή μέχρι να βρεθεί μια κοινή αποδεκτή λύση (Σαν τους Καθολικούς που μέχρι να εκλέξουν Πάπα είναι όλοι κλειδωμένοι σε μία αίθουσα και δεν βγαίνει κανείς). Αν δεν μπορούν να το κάνουν ας παρατηθούν όλοι τους  και ας κλείσουν τα κόμματά τους, μικροί και μεγάλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αυτοί ευθύνονται για αυτό το χάλι. 

Ο μόνος που δεν ευθύνεται και την πληρώνει είναι ο Ελληνικός Λαός , και μην μου πείτε για συν υπευθυνότητες  του τύπου αυτός τους ψήφιζε, γιατί το μόνο σφάλμα όλων μας ήταν ότι θέλαμε να ζήσουμε το όνειρο....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου