Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΎΜΕΝΟΥ ΜΗΝΑ

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΓΚΟΥΡΟ - ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ


Αν δημοσίευα το παρόν πριν δύο χρόνια θα με είχατε πάρει με τις λεμονόκουπες , αλλά επειδή αυτά είναι παρελθόν και ολοένα ποιο πολλά άτομα ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν για να βρουν εργασία το θέμα είναι πια επίκαιρο και ενδιαφέρει πολλούς. 

Η Αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της χώρας σε εργατικό δυναμικό διοργανώνει ενημερωτική διημερίδα για τα επαγγελματικά μεταναστευτικά προγράμματα της Αυστραλίας στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2011 στην Αθήνα. 

 Το πρόγραμμα της Αυστραλίας προβλέπει την υποδοχή περίπου 170.000 νέων μεταναστών ετησίως. Για το 2011-12 το μεταναστευτικό πρόγραμμα προβλέπει 185.000 θέσεις εργασίας.



Οι συνεδρίες της διημερίδας θα δώσουν τη δυνατότητα στους εξειδικευμένους επαγγελματίες που διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα και εμπειρία, και ομιλούν την Αγγλική γλώσσα να πληροφορηθούν για τις δυνατότητες που προσφέρουν τα προγράμματα της μετανάστευσης βάσει επαγγελματικών προσόντων και τις ενδεχόμενες ευκαιρίες απασχόλησης στην Αυστραλία.   


Μηχανικοί και επαγγελματίες από το χώρο της υγείας, καθώς και ειδικευμένοι εργάτες από την αυτοκινητοβιομηχανία, από τον κατασκευαστικό κλάδο, και από τους κλάδους της ηλεκτρολογίας και της μηχανολογίας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διημερίδα καλούνται να υποβάλλουν το ενδιαφέρον τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης της Αυστραλίας  στην ιστοσελίδα http://www.immi.gov.au/skillexpos/skilled-workers.htm . 

Μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όσοι 
  • είναι κάτω των 50 ετών
  • έχουν καλές γνώσεις της αγγλικής γλώσσας (γραπτά και προφορικά)
  • ενδιαφέρονται να ζήσουν και να εργαστούν στην Αυστραλία
  • Έχουν τα προσόντα και την εργασιακή εμπειρία σε ένα επάγγελμα σε ζήτηση στην Αυστραλία (δείτε την λίστα με τα περιζήτητα επαγγέλματα εδώ )

Εν συνεχεία σχετικές προσκλήσεις θα σταλούν στους ενδιαφερόμενους των οποίων η ειδικότητα σχετίζεται άμεσα με το αντικείμενο των στοχευμένων συνεδρίων της διημερίδας και που κατέχουν τα προσόντα και την επαγγελματική εμπειρία που βρίσκεται σε υψηλή ζήτηση στην Αυστραλία. Η συμμετοχή στις συνεδρίες της διημερίδας είναι δωρεάν.

Το μεταναστευτικό πρόγραμμα της Αυστραλίας δεν κάνει διακρίσεις, και δεν υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για καμία χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Οι δυνατότητες μετανάστευσης στην Αυστραλία είναι οι ίδιες τόσο για όσους θα συμμετάσχουν στην διημερίδα, όσο και για τους μελλοντικούς υποψήφιους μετανάστες από άλλες χώρες.

Για περαιτέρω πληροφορίες για τα μεταναστευτικά προγράμματα της Αυστραλίας μπορεί κανείς να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Υπηκοότητας www.immi.gov.au

Η ιστοσελίδα επίσης διαθέτει ένα ειδικό πρόγραμμα που βοηθάει τους υποψηφίους στην επιλογή του κατάλληλου μεταναστευτικού προγράμματος.

Για περαιτέρω πληροφορίες για την διημερίδα μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.immi.gov.au/skillexpos/skilled-workers.htm. Μπορείτε επίσης να καλείτε την Πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα στο +30 210 870 4147 (Δευτέρα με Παρασκευή 08.30-15.30) ή την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στο Λονδίνο (διεθνή χρέωση) στο +44 20 7856 1544 (γλώσσες επικοινωνίας Ελληνικά και Αγγλικά, Δευτέρα με Παρασκευή 11.00-18.00 ώρα Ελλάδας, 09.00-16.00 ώρα Αγγλίας).



Κάνε κλικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου