Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ - ΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ YOUTUBE ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ -ΛΥΚΕΙΟΥ


Το "Κανάλι της Φυσικής" είναι ένα κανάλι στο youtube στο οποίο ο Φυσικός Σταύρος Λουβερδής ανεβάζει ολιγόλεπτα  video στα οποία περιγράφει με απλό και κατανοητό τρόπο τις διάφορες θεματικές ενότητες της Φυσικής για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Το υλικό είναι πρωτότυπο και εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα video.Τα οφέλη για τους μαθητές αλλά και για τους διδάσκοντες είναι πολλαπλά…
  •  Εύκολη επανάληψη στην περίοδο των εξετάσεων
  •  Πρόσβαση στο υλικό από την άνεση του σπιτιού
  •  Παύση και επανάληψη του video για καλύτερη κατανόηση
  •  Προετοιμασία στο μάθημα της επόμενης μέρας
  •  Παρουσίαση του video από τον διδάσκοντα πριν την διδασκαλία του στην τάξη
  •  Εξοικείωση των μαθητών στις νέες τεχνολογίες
Στις Η.Π.Α εμπνευστής αυτού του νέου τρόπου διδασκαλίας είναι ο Salman Khan. Η ιντερνετική ακαδημία Κhan  https://www.khanacademy.org  δημιουργεί τέτοια video στα οποία μαθητές από όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύτατο πεδίο της ανθρώπινης γνώσης (Μαθηματικά, Φυσική , Οικονομία , Ιστορία...κλπ), ενώ ταυτόχρονα σχολεία και ιδιώτες έχουν στα χέρια τους ισχυρά εργαλεία αυτοαξιολόγησης. Η πρόσβαση είναι εντελώς δωρεάν και την προσπάθειά του αυτή την στηρίζουν φορείς όπως: The Bill and Melinda Gates Foundation, Ann & John Doerr, the O'Sullivan Foundation, Reed Hastings, Google, κλπ.

Θα ήταν σπουδαίο μια τέτοια προσπάθεια να ξεκινήσει και στην Ελλάδα δεδομένου ότι οι συνθήκες την ευνοούν (όλοι σχεδόν οι μαθητές - σπουδαστές έχουν H/Y και πρόσβαση στο internet) όπως επίσης , λόγω και της οικονομικής κρίσης , όλοι θα ήθελαν (και πρέπει) να έχουν πρόσβαση στην γνώση Δωρεάν.


Να ευχηθούμε  από την μεριά μας καλή επιτυχία στο εγχείρημα, και  να ακολουθήσουν και άλλοι εκπαιδευτικοί ώστε να καλυφθούν πολλά εκπαιδευτικά αντικείμενα.

Κάνε κλικ  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου