Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Εκδηλώσεις Καθαράς Δευτέρας  Δήμου Θεσσαλονίκης



ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ 

Εκδήλωση για την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας 27 Φεβρουαρίου 2012 διοργανώνει η 3η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δήμο Συκεών-Νεαπόλεως για την αναβίωση των πατροπαράδοτων εθίμων και για το πέταγμα του χαρταετού. Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στον Κέδρινο Λόφο (πλατεία Π. Τσάτρα). 

Στους παραβρισκόμενους θα διανεμηθούν παραδοσιακά εδέσματα, όπως λαγάνες, χαλβάδες κ.α καθώς και χαρταετοί, προκειμένου να αναβιώσει το πατροπαράδοτο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας, μέσα στο πλαίσιο γιορταστικής ατμόσφαιρας. 

Στο πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, το συγκρότημα του Παραδοσιακού Λαογραφικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» και το μουσικό συγκρότημα «Τα τύμπανα του Πύργου και ο Άρης Παπανικολάου». 
Ώρα έναρξης: 10:00 


ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ 

Τα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας θα γιορτάσουν οι κάτοικοι της Τοούμπας στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Κλεάνθους 57, με την οργανωτική ευθύνη της 4ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Σύλλογος ΄Ερευνας και Διάδοσης της Κρητικής παράδοσης << ΙΔΑΙΑ ΓΗ>> με επταμελές παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα. 

Στους παρευρισκόμενους θα διανεμηθούν νηστίσιμα εδέσματα. 

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ 

Με την παραδοσιακή φασολάδα στα καζάνια και παραδοσιακά εδέσματα και με το σύνθημα «είμαστε όλοι μια παρέα», θα γιορτάσει η 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης τα κούλουμα στο Άλσος της Νέας Ελβετίας, την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012, από στις 11:30 το πρωί. 

Θα εμφανιστούν, το μουσικό συγκρότημα «Οι Φίλοι» σε μια λαϊκή συναυλία και μαθητικά σχήματα χορευτικών και μουσικών παραστάσεων Γυμνασίων και Λυκείων της 5ης Δημοτικής Κοινότητας. 


ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ 

Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012, στον αύλειο χώρο του παλαιού 1ου Δημοτικού Σχολείου Τριανδρίας (Τρικούπη 29 και Τζουμαγιάς 1) θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση, με ώρα έναρξης 11:00. 

Η εκδήλωση, την οποία διοργανώνει η Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας σε συνεργασία με το 12ο σύστημα Δασοπροσκόπων Τούμπας-Τριανδρίας, περιλαμβάνει μαγείρεμα φασολάδας, κατασκευή χαρταετού, φαγοπότι, χορό, και παιχνίδι. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου