Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας ηλεκτρονικά σε μακροχρόνια ανέργους και ασφαλισμένους υπηκόους τρίτων χωρών


Αθήνα, 10 Μαρτίου 2015

Δελτίο Τύπου


Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών μας, γνωστοποιούμε ότι μετά από ανταλλαγές δεδομένων και σχετικές διασταυρώσεις έγινε μαζικά αναγγελία χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας σε 37.514 μακροχρόνια ανέργους και σε 36.344 ασφαλισμένους υπηκόους τρίτων χωρών, που διαθέτουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης και κατά συνέπεια στους Παρόχους Υγείας.
Θα επακολουθήσουν αποδόσεις ασφαλιστικής ικανότητας και σε επιπλέον μακροχρόνια ανέργους, των οποίων το δικαίωμα της ικανότητας λήγει σε μεταγενέστερους χρόνους, μετά την παραλαβή και επεξεργασία των αρχείων που θα αποσταλούν από τον ΟΑΕΔ.

Προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας τους οι ασφαλισμένοι και αυτών των κατηγοριών μπορούν να επισκέπτονται το διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (www.ika.gr / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες προς Ασφαλισμένους - Συνταξιούχους / Ασφαλιστική Ικανότητα) προκειμένου να επιβεβαιώνουν ότι διαθέτουν ασφαλιστική ικανότητα και να μην προσέρχονται προς τούτο στα Υποκ/τα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Επισημαίνουμε ότι στην ως άνω διαδικτυακή εφαρμογή από τις 16/02/2015, οπότε τέθηκε σε λειτουργία,μέχρι χθες έχουν γίνει 761.427 επισκέψεις για επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας και ταυτοποιήθηκαν ότι τη διαθέτουν οι 654.577.

Επαναλαμβάνουμε εκ νέου ότι τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα) που είναι καταχωρημένα στα οικογενειακά βιβλιάρια υγείας ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΡΑΦΟΥΝ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να εξυπηρετούνται από τους Παρόχους Υγείας. Οι Πάροχοι Υγείας (Νοσοκομεία, Κλινικές, Διαγνωστικά Κέντρα, Ιατροί κ.λ.π.) εξυπηρετούν όλους τους ανωτέρω με την επίδειξη του ατομικού και οικογενειακού βιβλιαρίου. Σχετική διαδικτυακή εφαρμογή που θα υποστηρίζει την απογραφή των εμμέσων μελών, όπως έχει ανακοινωθεί, θα διατεθεί προς χρήση πολύ σύντομα.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ  
Πηγή: www.ika.gr    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου