Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΙΕΡΙΣΣΟΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΣΤΙΣ 4 ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΔΥΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΕΙΣτις 4:00 το πρωί,  αστυνομικοί εκτελώντας εισαγγελική εντολή (σύμφωνα με τον Δικηγόρο του ενός προσαχθέντος ) έσπασαν τις πόρτες δύο σπιτιών στην Ιερισσό, και συνέλαβαν δύο  ανθρώπους μπροστά στα παιδιά τους που έκλαιγαν. Σύμφωνα με μέλη των οικογενειών, οι αστυνομικοί ούτε καν χτύπησαν την πόρτα πριν προχωρήσουν στην παραβίασή της.Οι δυο άνδρες ερευνώνται ως ύποπτοι για την επίθεση στα μεταλλεία στις Σκουριές.
Στην Ιερισσό χτυπάνε οι καμπάνες. Όλο το χωριό έχει μαζευτεί στην πλατεία κι έρχεται συνεχώς κόσμος απ’τα γύρω χωριά.Το αστυνομικό τμήμα της Ιερισσού, που είχε εγκαταλειφθεί από νωρίς, δέχθηκε επίθεση από εξαγριωμένους κατοίκους οι οποίοι πέταξαν έξω τα πάντα και τα έκαψαν.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στις 10:00 το πρωί στον Εισαγγελέα Πολυγύρου, την ίδια ώρα έχουν δώσει ραντεβού και οι κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις πρωτοφανείς ενέργειες τόσο της Αστυνομίας όσο και του Εισαγγελέα που έδωσε την εντολή. 


Πηγή: antigoldgreece

Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για το συμβάν.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 10 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα (10-04-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στην Ιερισσό Χαλκιδικής δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 33 ετών, με εντάλματα σύλληψης τα οποία εκδόθηκαν πρόσφατα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, για την υπόθεση του εμπρησμού στις εγκαταστάσεις εταιρείας στις Σκουριές Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013.

Τα εντάλματα σύλληψης αφορούν κυρίως αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση , απόπειρα ανθρωποκτονίας, εμπρησμό και έκρηξη από τα οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα και κίνδυνος για άνθρωπο, παραβίαση σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, ληστεία από άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, κ.λπ.

Η εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μαζί με ειδικές αστυνομικές δυνάμεις (ΕΚΑΜ) και δικαστικούς λειτουργούς που προΐσταντο στην επιχείρηση, μετέβησαν τις 03.00 περίπου ώρα στις οικίες των δύο ημεδαπών.

Οι ημεδαποί αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να επιτρέψουν την είσοδο στις οικίες τους. Κατόπιν τούτου οι αστυνομικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες και να συλλάβουν τους δύο ημεδαπούς, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται σε όλη τη διαδικασία εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Μετά την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρώθηκαν και αφού απέκλεισαν τους οδικούς άξονες της Ιερισσού, βάζοντας φωτιές σε λάστιχα, προκάλεσαν φθορές στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Κάνε κλικ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου