Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Το Υπουργείο Οικονομικών με την παρακάτω ανακοίνωσή του και αφού έκανε πολλούς να καρδιοχτυπούν και να είναι στα πρόθυρα εγκεφαλικού έδωσε παράταση στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που έληγαν σήμερα . Η νέα ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων είναι η  η Απριλίου 2011.
Ανακοίνωση σχετικά με την παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικ. έτους 2011 και του Ε9 για ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων

Προς διευκόλυνση των φορολογουμένων, για τους οποίους εφαρμόζεται για πρώτη φορά η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων και των λογιστικών γραφείων και γενικότερα προς διευκόλυνση των πολιτών, με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, δίνεται παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ν. 2238/94 (ατομικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, όσους απόκτησαν εισοδήματα από συμμετοχή σε ΕΠΕ, από κινητές αξίες, από ακίνητα, τους κατόχους ΕΙΧ κ.λπ. χωρίς εισοδήματα, κ.λπ.), που λήγει την 1η Μαρτίου 2011 και ορίζεται η 4η Απριλίου 2011.

Η υποβολή των δηλώσεων αυτών ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα εργάσιμες μέρες ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ, με αρχή για το ψηφίο 1 την 4η Απριλίου 2011.

Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (έντυπο Ε9), ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου