Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την διαδικασία με την οποία θα εισαχθούν οι μαθητές στα Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας για το σχολικό έτος 2012-2013. 

Α. Πρότυπα Πειραματικά Γυμνάσια 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες για την εγγραφή των μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου οφείλουν να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο που επιθυμούν κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 31 Μαΐου 2012
Οι γονείς και οι κηδεμόνες, που υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή στην κλήρωση, θα βεβαιώνουν με υπεύθυνη δήλωση ότι είναι οι κηδεμόνες των υποψήφιων μαθητών και δεν έχουν υποβάλει αίτηση σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο

Η κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών στην Α΄ τάξη των Πρότυπων Πειραματικών Γυμνασίων θα διεξαχθεί την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 για τα αγόρια και την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 για τα κορίτσια και τις ειδικές κατηγορίες. 

Αν ο συνολικός αριθμός των μαθητών είναι μικρός, η κλήρωση μπορεί να διενεργηθεί μόνο μία μέρα, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012. 

Στις περιπτώσεις που το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο είναι και εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τότε η κλήρωση μπορεί να διενεργηθεί κατά τις απογευματινές ώρες των παραπάνω ημερών. 

Στην Α΄ τάξη των Πρότυπων Πειραματικών Γυμνασίων του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πάτρας έχουν δικαίωμα εγγραφής οι απόφοιτοι μαθητές του οικείου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού. Για τις τυχόν κενές θέσεις που απομένουν γίνεται κλήρωση μεταξύ των μαθητών, των οποίων οι κηδεμόνες υποβάλλουν αίτηση στο χρονικό διάστημα από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου 2012. 

Β. Πρότυπα Πειραματικά Λύκεια 

Στην Α΄ τάξη των Πρότυπων Πειραματικών Λυκείων έχουν δικαίωμα εγγραφής οι απόφοιτοι μαθητές των οικείων Πρότυπων Πειραματικών Γυμνασίων. Για τις τυχόν κενές θέσεις που απομένουν γίνεται κλήρωση μεταξύ των μαθητών, των οποίων οι κηδεμόνες υποβάλλουν αίτηση στο χρονικό διάστημα από 3 έως 7 Σεπτεμβρίου 2012. 

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες για την εγγραφή των μαθητών στην Α΄ τάξη του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης και του Ζάννειου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου οφείλουν να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα ανωτέρω λύκεια κατά το χρονικό διάστημα από 21 έως 31 Μαΐου 2012. 

Η κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών στην Α΄ τάξη των ανωτέρω Λυκείων θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 για τα αγόρια και την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 για τα κορίτσια και τις ειδικές κατηγορίες. Οι γονείς και οι κηδεμόνες, που υποβάλλουν αίτηση για συμμετοχή στην κλήρωση, θα βεβαιώνουν με υπεύθυνη δήλωση ότι είναι οι κηδεμόνες των υποψήφιων μαθητών και δεν έχουν υποβάλει αίτηση σε άλλο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο. 

Αν ο συνολικός αριθμός των μαθητών είναι μικρός, η κλήρωση μπορεί να διενεργηθεί μόνο μία μέρα, την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012. 

Στις περιπτώσεις που το Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο είναι και εξεταστικό κέντρο για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τότε η κλήρωση μπορεί να διενεργηθεί κατά τις απογευματινές ώρες των παραπάνω ημερών. 

Δείτε ολόκληρο το κείμενο της εγκυκλίου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου