Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ (LPG) - ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΣΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ


Την Κυριακή επιστρέφοντας από ένα ταξίδι μου στην Θεσσαλονίκη, σταμάτησα σε ένα πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκετε στο Μικρό Σούλι Σερρών προκειμένου να ανεφοδιάσω το αυτοκίνητό μου με υγραέριο. 
Βλέποντας την τιμή του στον πίνακα με τις τιμές νόμισα ότι μάλλον έχουν ξεχάσει να αλλάξουν τις τιμές δεδομένου ότι η τιμή του lpg ήταν 0,859€/ λίτρο και θεώρησα ότι στην αντλία θα έχει άλλη τιμή. Έλα όμως που και η αντλία είχε την ίδια τιμή.
Προς τι η μεγάλη μου έκπληξη ; Απλά επειδή τέτοια τιμή έχουμε να δούμε στην Θεσσαλονίκη πάνω από πέντε μήνες.

Η μέση τιμή του lpg στην Θεσσαλονίκη είναι 0,919€ / λίτρο τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Σε κουβέντα μου με πρατηριούχο της πόλης για το ύψος τιμών του lpg , η απάντησή του για το θέμα αυτό ήταν πως η τιμή είναι υψηλή επειδή το lpg είναι επιβαρυμένο με το κόστος των μεταφορικών από την Αθήνα ως την Θεσσαλονίκη. Αλλά μετά από αυτό που έγινε την Κυριακή δεν  στέκει η απάντησή του απλά και μόνο γιατί με αυτό το σενάριο η τιμή για 110 χιλιόμετρα μακρυά από την Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να είναι πιο υψηλή και όχι κατά 6 λεπτά/ λίτρο χαμηλότερη.

Συμπερασματικά μπορώ να πω ότι οι πρατηριούχοι της πόλης μας  έχουν βρει την κότα με τα χρυσά αυγά και κρατούν τις τιμές σε υψηλά επίπεδα με σκοπό το μέγιστο δυνατό κέρδος. Περίεργο είναι ακόμη ότι όλα τα πρατήρια έχουν την ίδια τιμή ( τα περισσότερα μέχρι δεκάρας), ούτε πλαφόν να είχαμε...... Αυτός ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα λειτουργεί θαυμάσια (πάντα προς όφελος του πωλητή).

Αν συνεχίσουν έτσι οι πρατηριούχοι μετά το "κίνημα της πατάτας" βλέπω να έχουμε και το "κίνημα του υγραερίου". Θα μου πείτε βέβαια πως  θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα τέτοιο κίνημα; 
Απλά θα μαζευτούμε όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων με υγραεριοκίνηση και θα φτιάξουμε συνεταιριστικά πρατήρια πώλησης υγραερίου, τα οποία θα πουλάνε με τόσο κέρδος ώστε να βγαίνουν τα έξοδα λειτουργίας των πρατηρίων. Δύσκολο το εγχείρημα θα μου πείτε , αλλά δεν είναι ακατόρθωτο! 

10 σχόλια:

  1. φιλε μου στη θεσσαλονικη εχουμε υγραεριο με μ.ο. 0,83/λιτρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτήν την εβδομάδα έχουμε 0,83 στις 8 Μαΐου που δημοσιεύθηκε η παρούσα ανάρτηση αναφέρονται οι παραπάνω τιμές. Για την ιστορία το προηγούμενο Σάββατο ξαναπέρασα από την περιοχή και έβαλα υγραέριο με 0,779.Άρα δεν ήταν τυχαία η διαφορά τιμής και συνεχίζω να ισχυρίζομαι όσα έγραψα παραπάνω. Τράβα τράβα μας έχουν μα κρίνει τα κωλομέρια!!

      Διαγραφή
  2. 0,911 μεσα στη θεσσαλονικη κ πανω στην εγνατια οδο που χτυπαν τις τιμες ( olympus plaza ) στον κορινο νομο πιεριας η τιμη ειναι 0,899. Κ η βενζινη ειναι 8 λεπτα πιο ακριβη πανω στην εγνατια οδο. Κοντα στο 1,9 το λιτρο. Ενω μεσα στη θεσσαλονικη 1,82. Το συμπερασματα δικα σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 2 Οκτ. 2012 στη Λάρισα 81 λεπτά το λίτρο
    Σε Πρέβεζα και Άρτα 84 λεπτά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ 'ΦΙΛΟΙ' ΜΑΣ ΟΙ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ
    ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΙΜΗ 'ΚΑΡΤΕΛ'
    ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ.Η ΕΤΑΙΡΙΑ TOP GAS ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΚΑΙ
    ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Π.Χ. ΔΡΑΜΑ ΣΕΡΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ...Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 ΛΕΠΤΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΤΙ
    ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΓΙΑ ΝΑ
    ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ!ΤΟ CORAL GAS (ΣΥΝΗΘΩΣ SHELL) EINAI ΠΟΛΥ
    ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην σελιδα αυτη υπαρχει συλλογος που συνεννοούνται και πανε μονο στο φθηνοτερο πρατηριο της περιοχης εστω κι κανουν μερικα χιλ παραπανω..
    http://gasprice.gr/main/searchforstations_gas.asp?curpage=1&nomosid=18&cityid=0&gasfirmaid=0&pricestation=&orderid=51&numppage=25&idgas=8&letter=

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολυ καλη ιδεα "Απλά θα μαζευτούμε όλοι οι κάτοχοι αυτοκινήτων με υγραεριοκίνηση και θα φτιάξουμε συνεταιριστικά πρατήρια πώλησης υγραερίου, τα οποία θα πουλάνε με τόσο κέρδος ώστε να βγαίνουν τα έξοδα λειτουργίας των πρατηρίων. Δύσκολο το εγχείρημα θα μου πείτε , αλλά δεν είναι ακατόρθωτο! ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημέρα κι από μένα...(12 - 06 -2014) Στην Κρήτη, Ηράκλειο συγκεκριμένα, τα καρτέλ βαστάνε πολύ δυνατά με τιμή υγραερίου 1.058 ευρώ !!!! όταν στην Αθήνα έχει μέση τιμή γύρω στα 0.85 ευρώ.. Ρε παιδιά που ζούμε, τι χώρα είναι αυτή, κανένας έλεγχος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή