Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΜΕ "ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ" ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΉ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Αμερικανιές  οι " νέου τύπου " έλεγχοι της εφορίας. Θα μετράνε πλέον και πόσα δόντια έχουμε!!!!!!!

Πριν μας βάλουν όμως όλους στο στόχαστρο μήπως θα έπρεπε να ελέγξουν πρώτα αυτό το έρμο "πόθεν έσχες" των υψηλόβαθμων δημοσίων λειτουργών ;

Γιατί σε αυτήν την χώρα ξεκινάμε πάντα ανάποδα ;Σύμφωνα με εγκύκλιο του Γ.Γραμματέα Δ.Ε. Χάρη Θεοχάρη , καθορίστηκε ο τρόπος εφαρμογής των έμμεσων τεχνικών στη διαδικασία του τακτικού ελέγχου παράλληλα με τις ισχύουσες διατάξεις περί τακτικού ελέγχου του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου προκειμένου να προσδιορίσουν το φορολογητέο εισόδημα, αξιοποιούν κάθε στοιχείο ή πληροφορία που διαθέτει η υπηρεσία ή μπορεί να συλλεχθεί για τον φορολογούμενο τον/την σύζυγο ή τα προστατευόμενα μέλη αυτών και το οποίο μπορεί να αφορά κάθε μορφή εσόδων ή δαπανών. 

Σκοπός είναι να προσδιοριστεί με αντικειμενικό τρόπο το πραγματικό εισόδημα του φορολογούμενου το οποίο είτε έχει αναλωθεί σε αγορές και δαπάνες ή έχει χρησιμοποιηθεί προκειμένου να προσαυξηθεί η περιουσιακή του κατάσταση.

Διαβάστε  ολόκληρη την εγκύκλιο Πολ. 1171/4-7-2013  εδώ 

Εννοείτε ότι κατά την ώρα του ελέγχου υποχρεωτικά ο ελεγκτής πρέπει να ακούει το γνωστό άσμα  ......Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου