Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΒΟΥΝΟ Ή ΘΑΛΑΣΣΑ ;

Η είσοδος του σπηλαίου από το βουνό
Η φωτογραφία είναι μέσα από το σπήλαιο
 

Σήμερα στο ερώτημα βουνό ή θάλασσα η απάντηση ήταν βουνό.Με έχει κουράσει αφάνταστα αυτή η ιστορία με την θάλασσα , μποτιλιάρισμα για να πας , χαμός για να βρεις να παρκάρεις , μποτιλιάρισμα στην επιστροφή και ζέστη ανυπόφορη ........


Έτσι σήμερα είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό , να πάμε στο σπήλαιο πηγών Αγγίτη στον Νομό Δράμας.Το σπήλαιο πηγών Αγγίτη είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο του κόσμου (με μήκος 21 χιλιόμετρα) και βρίσκεται στην Προσοτσάνη του νομού Δράμας. Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στο γεγονός ότι στο δάπεδό του κυλάει ο ποταμός ΑγγίτηςΗ θερμοκρασία του νερού είναι 13 βαθμοί κελσίου και του σπηλαίου 17 βαθμοί κελσίου..Το σπήλαιο απέχει από την Θεσσαλονίκη 170 χιλιόμετρα περίπου και από την πόλη της Δράμας 23 χιλιόμετρα.Περισσότερα για το σπήλαιο και φωτογραφίες του σπηλαίου μπορείτε να δείτε στην σελίδα www.spilaioaggiti.prosotsani.gr.

Τα τελευταία μέτρα πριν το σπήλαιο

Εκτός από το σπήλαιο μπορείτε να περιηγηθείτε και στον περιβάλλοντα χώρο όπου η πλούσια βλάστηση, τα τρεχούμενα νερά και η κατάλληλη υποδομή του χώρου προσφέρουν σε μικρούς και μεγάλους λάτρεις της φύσης τα απαραίτητα ερεθίσματα για ευχάριστες ώρες αναψυχής.



Δεν γράφω άλλα,  δείτε τις εικόνες και δροσιστείτε!!!!

Λίγα μέτρα μετά από το σπήλαιο 

Ο ποταμός Αγγίτης

Βλάστηση δίπλα στο ποτάμι

Πετροκαραβίδα

Ο Ντένις ο τρομερός με την παρέα του!

Πεινάσαμε ;
Ο ψητάς επί το έργο ...

Γεύμα κάτω από τα πλατάνια.... 
Τελευταίες ανάσες δροσιάς στα νερά του Αγγίτη

Δυστυχώς όλα τα ωραία τελειώνουν γρήγορα!!!
Μήπως τελικά έχουμε υπερτιμήσει την θάλασσα .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου