Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ - ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ...


Μπορεί  ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να μας παραθέτει νούμερα με άφαντους ή  αναπόγραφους συνταξιούχους, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μας ήρθε χτες και την δημοσιεύουμε αυτούσια, η επιστολή της Επιτροπής Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων Σίντελφινγκεν - Μπέμπλινγκεν την οποία κοινοποιούν στην Βουλή των Ελλήνων, στην Γραμματεία της Κυβέρνησης, στα αρμόδια Υπουργεία, στα Ασφαλιστικά Ταμεία καθώς και στις Ενώσεις Συντακτών, και περιγράφουν το πρόβλημα με τους υπέργηρους και τους ανάπηρους συνταξιούχους της διασποράς, που λόγω μη προσέλευσης τους στο Ελληνικό Προξενείο, έχει διακοπεί εδώ και μήνες η συνταξιοδότησή τους δεδομένου ότι είναι αναπόγραφοι. 

Για άλλη μια φορά το Κράτος προκειμένου να λύσει ένα πρόβλημα τιμωρεί τους καθόλα νόμιμους πολίτες επειδή δεν μπορεί να βρει τρόπους να εντοπίσει τους παράνομους και έτσι τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι. Εδώ πρώτα σε θεωρούν παράνομο και μετά τρέχεις να αποδείξεις ότι είσαι νόμιμος..... Αντί να πάρει στοιχεία από τα ανά τον κόσμο ληξιαρχεία βάζει υπέργηρους και ανάπηρους γέροντες να τρέχουν στα Προξενεία για να αποδείξουν ότι ζουν .... ΝΤΡΟΠΗ! 

Διαβάστε αυτούσια την επιστολή παρακάτω:

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων Σίντελφινγκεν-Μπέμπλινγκεν
Athanasios Lympoudis
Sommerhofenstr. 219
71067 Sindelfingen
Deutschland
E-Mail Adresse: [email protected]

Προς                                                                                      Σίντελφινγκεν 10.12.2013
Βουλή των Ελλήνων
Γενική Γραμματεία Κυβέρνησης
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  
Υπουργεία: Οικονομικών, Εσωτερικών, Εξωτερικών
Κόμματα της Βουλής
Γενικό Ταμείο του Κράτους
Συνταξιοδοτικά Ταμεία ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΕΑΜ, ΤΑΠ-ΟΤΕ, ΤΑΠΙΛΤ.

ΜΜΕ: Ε.Σ.Η.Α.Ε.Α. ( Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθήνας )
            Ε.Σ.Η.Α.Ε.Μ-Θ. ( Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης )
            Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν. (Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου Νήσων )

αφορά: διακοπή συντάξεων Ελλήνων Μεταναστών μονίμων κατοίκων εξωτερικού από 
            συνταξιοδοτικά ταμεία της Ελλάδας και δήλωση φυσικής απογραφής.

Οι Έλληνες Μετανάστες μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού που παίρνουν σύνταξη από συνταξιοδοτικά ταμεία της Ελλάδας, υποχρεούνται να δηλώνουν κάθε χρόνο ότι βρίσκονται στη ζωή.
Αυτό θα πρέπει να γίνεται κάθε φορά όπως γνωρίζουμε άμεσα στις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας ή  ο ενδιαφερόμενος συνταξιούχος να μεταβαίνει στο Ελληνικό Προξενείο της χώρας διαμονής του για να κάνει δήλωση για τη φυσική απογραφή του και η οποία θα αποστέλλεται στις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας.
Σας κάνουμε γνωστό ότι πάρα πολλοί Συμπατριώτες Συνταξιούχοι λόγου του βαθύ γήρατος ή λόγου αναπηρίας δεν δύνανται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα ή και δεν μπορούν να μεταβούν στα εδώ προξενεία λόγου της κατάστασης υγείας τους  και λόγου των μεγάλων αποστάσεων των προξενείων από τον τόπο διαμονής τους.
Γιαυτό λόγου των προαναφερόμενων δυσκολιών πολλοί Συμπατριώτες Συνταξιούχοι δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν στη φυσική απογραφή και ως εκ τούτου τα συνταξιοδοτικά ταμεία διέκοψαν να τους παρέχουν τη σύνταξή τους.
   Ζητούμε να λάβετε υπόψη αυτές τις δυσκολίες των συμπατριωτών μας και να μην προβείτε στη διακοπή των συντάξεών τους.
   Προτείνουμε όπως η δήλωση ζωής των Συνταξιούχων για να αποφευχθούν τα προαναφερόμενα προβλήματα και ταλαιπωρίες, αντί να γίνεται στα Ελληνικά Προξενεία να κάνετε δεκτή Βεβαίωση-Δήλωση του Δήμου που είναι υποχρεωτικά δηλωμένος ο καθένας μας στο Δήμο της πόλης ή του χωριού που κατοικεί.
Υπογραμμίζουμε ότι είναι η πιο εύκολη και σίγουρη διαδικασία για την εξυπηρέτηση των Συμπατριωτών μας Συνταξιούχων, αλλά και για τις αρμόδιες υπηρεσίες των συνταξιοδοτικών ταμείων Ελλάδας.  

Με εκτίμηση για την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων
Αθανάσιος Λυμπούδης
Στέφανος Τριανταφυλλούδης
Ιωάννης Καραμανίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου