Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΙΣ 24-05-2011 Η ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ - ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 2011Η Γενική Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών 2011,  ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 24 Μαΐου, σύμφωνα με την ανακοίνωση στη σχετική συνέντευξη Τύπου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής  (ΕΛΣΤΑΤ),  η οποία είναι αρμόδια για την υλοποίηση του έργου της Γενικής Απογραφής.  Σκοπός της Γενικής Απογραφής είναι να συγκεντρωθούν δημογραφικά,  οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας,  τα οποία είναι απαραίτητα για το σχεδιασμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.  Τα στοιχεία που θα συλλεχθούν είναι απολύτως εμπιστευτικά και κατά τη Γενική Απογραφή δε θα ζητηθεί κανένα έγγραφο από κανέναν.  

Η συμμετοχή στη Γενική Απογραφή είναι υποχρεωτική και για το λόγο αυτό εάν οι κάτοικοι δεν είναι παρόντες κατά την πρώτη επίσκεψη του απογραφέα, προβλέπεται νέα επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.  Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν οι πολίτες είναι να απαντήσουν σε απλές ερωτήσεις για την κατοικία τους,  τα άτομα που μένουν σε αυτήν,  την ηλικία,  το επάγγελμα,  το επίπεδο εκπαίδευσής τους και την κατάσταση απασχόλησής τους. Η όλη διάρκεια της συνέντευξης δεν θα ξεπερνά τα 20-25  λεπτά για ένα μέσο νοικοκυριό.  Η Ελληνική Στατιστική Αρχή έχει φροντίσει να υπάρχουν διαθέσιμοι διερμηνείς καθώς επίσης και ερωτηματολόγια της Απογραφής μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες,  για τους κατοίκους της χώρας που δεν μιλούν καλά την ελληνική γλώσσα.

Στο πλαίσιο της Γενικής Απογραφής οι επιλεγμένοι από την ΕΛΣΤΑΤ συνεργάτες θα επισκέπτονται τους κατοίκους φορώντας κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομά  τους,  καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη τους.  Για τις ανάγκες της Γενικής Απογραφής θα εργαστούν περίπου 55.000 Απογραφείς και 13.000 Τομεάρχες. Σε περίπτωση αμφιβολίας οι απογραφόμενοι θα μπορούν να τηλεφωνούν στον επόπτη ή στον αριθμό της κεντρικής υπηρεσίας της ΕΛΣΤΑΤ (213 135 2138-2140) και να εξακριβώνουν την ταυτότητα του απογραφέα τους.    


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στην Ομάδα Έργου της Απογραφής  (στο τηλ: 213 135 2138-2140)  ή να επισκέπτονται τη διαδικτυακή διεύθυνση www.apografi2011.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου