Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 31.12.2010 - ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ !

εκτίμηση μου για νέα παράταση βγήκε αληθινή . Με την παρακάτω ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε νέα παράταση στην περαίωση μέχρι 31-12-2010.   

Ανακοίνωση σχετικά την παράταση της προθεσμίας για τη ρύθμιση που αφορά στην εκούσια κατάργηση φορολογικών υποθέσεων.

Η διαδικασία οικειοθελούς συμμόρφωσης για το κλείσιμο εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων ολοκληρώνεται με μεγάλη ανταπόκριση από επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2010, υπήχθησαν στην περαίωση 522.000 φορολογούμενοι, εισπράχθηκαν 891 εκατ. ευρώ και βεβαιώθηκαν 1,958 δισ. ευρώ.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν έλαβαν μέχρι σήμερα εκκαθαριστικό σημείωμα, μπορούν μέχρι την 31 Δεκεμβρίου 2010, να προσέλθουν στις οικείες ΔΟΥ και να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση.

Αυτονόητο είναι πως όσοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση διόρθωσης του αρχικού σημειώματος ή αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση, διατηρούν το δικαίωμα υπαγωγής τους σε αυτήν, οι δε ΔΟΥ είναι υποχρεωμένες να εκδώσουν το σχετικό σημείωμα μέχρι τις 24 Ιανουαρίου 2011.

Η αποδοχή-καταβολή του αναλογούντος ποσού μπορεί να γίνει μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2011. Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για δικαστικές εκκρεμότητες.

Ευχαριστούμε τους φορολογούμενους για τη μαζική ανταπόκρισή τους. Ζητάμε την κατανόησή τους για τυχόν σφάλματα ή καθυστερήσεις που αφ’ ενός οφείλονται στην αυτοματοποιημένη διαδικασία αποστολής μεγάλου αριθμού σημειωμάτων, που εφαρμόσθηκε για πρώτη φορά, αφ’ ετέρου στο μικρό χρονικό διάστημα στο οποίο ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου