Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΕΩΣ 30/6/2011 ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2011 παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών, με τροπολογία που υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και κατατίθεται στο πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί στη Βουλή το νέο έτος. 
Η τροπολογία αφορά τόσο τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από πιστωτικά ιδρύματα για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσόν των 200.000 ευρώ όσο και τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από οποιονδήποτε σε βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη.

Μεταξύ άλλων, στην κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την τροπολογία για αναστολή των πλειστηριασμών τονίζεται ότι "οι παραπάνω παρατάσεις είναι αναγκαίες προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής να ανακάμψουν, να αναδιοργανώσουν σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία την κάλυψη των αναγκών τους και να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση και εξυπηρέτηση των οφειλών τους.

Οι παρατάσεις είναι άλλωστε επιβεβλημένες και ενόψει της κρίσιμης εναρκτήριας φάσης που βρίσκεται ο νόμος 3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων. Θα διευκολύνουν συνεπώς τις διαπραγματεύσεις και συζητήσεις ανάμεσα στα πιστωτικά ιδρύματα, τους λοιπούς πιστωτές και τους οφειλέτες για την εξεύρεση μίας συμβιβαστικής λύσης στην αποπληρωμή των χρεών στις περιπτώσεις μόνιμης αδυναμίας πληρωμής".


Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου