Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν, προσθέτοντας ότι την εξουσία αναλαμβάνει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.

    "Με δεδομένες τις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα, ο πρόεδρος Μοχάμεντ Χόσνι Μουμπάρακ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας και ανέθεσε στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο τη διακυβέρνηση της χώρας", δήλωσε ο Σουλεϊμάν στη σύντομη τηλεοπτική του ανακοίνωση.


    Επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου είναι ο υπουργός Άμυνας Μοχάμαντ Χουσεΐν Ταντάουι.

    "Είναι η καλύτερη ημέρα της ζωής μου", δήλωσε ο αντιπολιτευόμενος πολιτικός Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι. "Περιμέναμε για δεκαετίες αυτή την ημέρα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον στρατό για να προετοιμάσουμε δίκαιες και ελεύθερες εκλογές.", πρόσθεσε.

    Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως η χώρα του θα επιλέξει τον σωστό δρόμο, ενώ η Χαμάς χαιρέτισε την παραίτηση του Μουμπάρακ ως "την αρχή της νίκης της επανάστασης".

    Οι "Αδελφοί Μουσουλμάνοι" ζήτησαν να παραδώσει ο στρατός την εξουσία σε μεταβατική πολιτική κυβέρνηση.

    Τη στιγμή που ο Αιγύπτιος αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν ανακοίνωσε ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτήθηκε από την προεδρία της χώρας, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είχαν κατακλύσει την πλατεία Ταρχίρ του Καΐρου και τους γύρω δρόμους και ανέμεναν επί ημέρες την είδηση της αποχώρησής του, άρχισαν τους πανηγυρισμούς, τους χορούς, τα τραγούδια.

    Πάνω από ένα εκατομμύριο Αιγύπτιοι κρατώντας αιγυπτιακές σημαίες και πλακάτ με ειρηνικά συνθήματα ζητωκραύγαζαν "Ο λαός έριξε το καθεστώς", "Νικήσαμε", "Είμαστε ελεύθεροι", σε ένα ξέσπασμα χαράς και ικανοποίησης.

    Ο επί 30 χρόνια κυρίαρχος της Αιγύπτου, έχει μετακομίσει προς το παρόν με την οικογένειά του στο θέρετρο Σαρμ-Ελ-Σέιχ και προετοιμάζει τα επόμενα βήματά του.
Πηγή : www.ana-mpa.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου