Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΗΓΑΝΗΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ


 
Με παράδοξο τρόπο γιόρτασαν οι Βέλγοι το παγκόσμιο ρεκόρ ακυβερνησίας (πάνω από 249 μέρες με υπηρεσιακή κυβέρνηση). Επτά χιλιάδες άτομα ξεφάντωσαν στη Γάνδη, πίνοντας και τρώγοντας τηγανητές πατάτες, ενώ μερικές δεκάδες φοιτητές δεν δίστασαν να κάνουν στριπτίζ. Σύσσωμος ο Βελγικός Τύπος επισημαίνει ότι «δικαιώνεται η φήμη του Βελγίου ως πατρίδα του σουρεαλισμού».
Γι ΄αυτό το λόγο οι Βέλγοι αποφάσισαν να το «εορτάσουν» ποικιλοτρόπως. Στη Γάνδη, 249 άνθρωποι γδύθηκαν στο δρόμο για να δείξουν την αγανάκτηση και την δυσαρέσκειά τους προς τους πολιτικούς που δεν μπορούν να τα βρουν και να σχηματίσουν κυβέρνηση. Στο φλαμανδικό Λουβαίν, ένα εστιατόριο μοίραζε τζάμπα τηγανιτές πατάτες και όπως είναι φυσικό η ουρά απέξω έκανε το γύρο του τετραγώνου. Λίγο παραδίπλα, στο γαλλόφωνο Λουβέν-λα-Νεβ μοίραζαν δωρεάν μπύρα με ανάλογη ανταπόκριση από την πλευρά του κόσμου.


    «Αφήνουμε τα γένια μας, απέχουμε από το σεξ, μοιράζουμε τηγανητές πατάτες, γδυνόμαστε, ξεφαντώνουμε. Κι όλα αυτά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρατεινόμενη ακυβερνησία. Αν μη τι άλλο, με όλα αυτά δικαιώνουμε την φήμη μας ως χώρα σουρεαλιστών», αναφέρει στο κύριο άρθρο της η φλαμανδόφωνη εφημερίδα Ντε Μόρχεν. Συνεχίζοντας, η Ντε Μόρχεν σημειώνει: «Όσο ο Βέλγος δεν νιώθει την απειλή στο πορτοφόλι του και η χώρα δείχνει να κινείται έστω με τον αυτόματο πιλότο, έχει την πολυτέλεια να βλέπει τα πράγματα με αυτοσαρκασμό και ειρωνεία αντί οργής. Και ενώ όλοι απεύχονταν στα χαρτιά το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, το οποίο θεωρούσαν ως το χειρότερο δυνατό σενάριο, να τώρα που σύσσωμη η πολιτική ελίτ δείχνει να κινείται στον αστερισμό των εκλογών και να βαδίζει σε αυτή την ‘οδό αυτοκαταστροφής’ α λα βελγικά»


«Αυτά τα πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν μόνον στο Βέλγιο» τιτλοφορεί η Χετ Λάστε Νιους, με υπότιτλο «Λαϊκοί τραγουδιστές, 10.000 θεατές και μεγάλη οινοποσία για να γιορταστεί το ρεκόρ της ντροπής».
Πηγή : www.ana-mpa.gr , www.typos.com.cy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου