Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

Ανακοινώθηκαν τα εισοδηματικά κριτήρια για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού 2011. Ο χρόνος διάρκειας του προγράμματος για πρώτη φορά επιμηκύνεται και θα είναι από 1/04/2011 - 31/03/2012.Η απογραφή των δικαιούχων στην Περιφέρεια θα αρχίσει στα μέσα Φεβρουαρίου και στην Αττική στο τέλος Φεβρουαρίου, με κριτήρια εισοδήματος για όλους ως εξής:

α) Μεμονωμένοι  δικαιούχοι με ατομικό / οικογενειακό εισόδημα 17.000€
β) Δικαιούχοι δύο άτομα με οικογενειακό εισόδημα 25.000€
γ) Δικαιούχοι τρία άτομα με οικογενειακό εισόδημα 33.000€
δ) Δικαιούχοι τέσσερα άτομα (ΟΧΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ) με οικογενειακό εισόδημα  41.000€
ε) Πολύτεκνοι δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα 50.000€
Ως δηλωθέν εισόδημα λογίζεται κάθε εισόδημα (ατομικό στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων ή το οικογενειακό για τις λοιπές περιπτώσεις, από οποιαδήποτε  αιτία  ή  πηγή   ανεξαρτήτως  εάν   φορολογείται.
Σας διευκρινίζουμε ότι το όριο εισοδήματος, που ισχύει κατά περίπτωση  για την χορήγηση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, εξαρτάται από τον αριθμό των δικαιούχων ανά αίτηση, οι οποίοι δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού, δηλαδή οι γεννηθέντες μέχρι και το 2006.
Προστατευόμενα μέλη (παιδιά) κάτω των πέντε (5) δεν λογίζονται δικαιούχοι, δεν καταχωρούνται στην αίτηση και δεν εκδίδονται Δ.Κ.Τ.
Εφιστούμε την προσοχή σας κατά την απογραφή πολύτεκνων δικαιούχων (από 3 παιδιά και άνω) να συμπληρώνεται οπωσδήποτε στην αίτηση το πεδίο «ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ» και να καταχωρούνται μόνο τα παιδιά άνω των πέντε (5) ετών. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση των πολύτεκνων οικογενειών ανεξάρτητα από τον αριθμό δικαιούχων στην αίτηση, το όριο εισοδήματος είναι 50.000 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου