Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ENERGA & ΤΗΣ ΗΕLLAS POWER

Οι καταναλωτές δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια άμεσα.


Ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) κατήγγειλε τις συμβάσεις Συναλλαγών Ηλεκτρικής Ενέργειας και διέγραψε τις εταιρείες προμήθειας “ENERGA” και “HELLAS POWER” από το Μητρώο Συμμετεχόντων της Χονδρεμπορικής Αγοράς, λόγω της μη εκπλήρωσης εκ μέρους τους των οικονομικών τους υποχρεώσεων.

Η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει καθόλου την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους πελάτες των εταιρειών αυτών, όπως άλλωστε προβλέπει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και δεν απαιτείται από την πλευρά των πελατών αυτών να προβούν άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Κατόπιν τούτου, οι πελάτες των εταιρειών “ENERGA” και “HELLAS POWER” θα εξυπηρετούνται, από ώρα 00:00 της 25ης/1/2012, αυτόματα από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου (άρθρο 57, Ν. 4001/2011), που σήμερα είναι η ΔΕΗ ΑΕ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Νόμου, οι πελάτες αυτοί θα πρέπει εντός τριών (3) μηνών να επιλέξουν τον προμηθευτή της αρεσκείας τους

Η ΔΕΗ μετά την παραπάνω εξέλιξη και αντιλαμβανόμενη την εύλογη ανησυχία των  καταναλωτών,  για διευκόλυνσή τους και πληρέστερη ενημέρωση, έχει ήδη θέσει σε λειτουργία την ειδική τηλεφωνική γραμμή: 214-214-2000 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Κυριακή, 08:00 – 20:00).

Δείτε το δελτίο τύπου του ΔΕΣΜΗΕ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου