Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

H ενημέρωση αφορά ασφαλισμένους , ΙΚΑ ,Ο.Γ.Α.,και Ο.Α.Ε.Ε.

Αθήνα, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

Δελτίο Τύπου

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει ότι από 16 έως 19 Απριλίου 2013 στην Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν ημερίδες ενημέρωσης για ασφαλισμένους που έχουν πραγματοποιήσει χρόνους ασφάλισης στην Ελλάδα και στη Γερμανία, με σκοπό την πληροφόρησή τους για τις ισχύουσες συνταξιοδοτικές διατάξεις και τα δικαιώματα συνταξιοδότησης τόσο από γερμανικής, όσο και από ελληνικής πλευράς.

Συγκεκριμένα η ενημέρωση των ασφαλισμένων θα πραγματοποιηθεί στο Goethe-Institut (Βασ. Όλγας 66, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54642) κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες και ώρες από 09.00 έως 16.00 κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι ασφαλισμένοι, μπορούν να προγραμματίσουν ραντεβού στο τηλέφωνο
2310 889036 (ώρες 09.00-13.00) από Δευτέρα 1/4 έως Παρασκευή 5/4/2013.

Η ενημέρωση θα αφορά στην προσωπική περίπτωση κάθε ασφαλισμένου ξεχωριστά και θα πραγματοποιείται από εκπροσώπους των φορέων της γερμανικής ασφάλισης συντάξεων - Deutsche Rentenversicherung με παράλληλη on-line σύνδεση με τα αρχεία της, καθώς και των φορέων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ και ΟΑΕΕ.

Πρόκειται για διαδικασία η οποία έχει καθιερωθεί κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών και γερμανικών φορέων συντάξεων, στο πλαίσιο της εδραιωμένης και εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο χωρών και αποτελεί πρότυπο εξυπηρέτησης και ενημέρωσης του πολίτη-ασφαλισμένου και μέσο άσκησης δημόσιας διοίκησης με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 
                                                                                                                                    ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου