Τρίτη 17 Απριλίου 2012

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΟ 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΓΡΙΦΩΝ ΛΟΓΙΚΗΣ (LOGIC PUZZLES - SUDOKU) ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Η Ελληνική MENSA εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Puzzle (World Puzzle Federation), αρμόδια για την συγκρότηση της εθνικής ομάδας γρίφων και sudoku, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση τον Ιανουάριο του 1ου Πανελλήνιου Τουρνουά Γρίφων Λογικής, διοργανώνει το 2ο Πανελλήνιο Τουρνουά Γρίφων Λογικής (logic puzzles-sudoku), αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη!


Σε όλους τους συμμετέχοντες θα διανεμηθεί υλικό με γρίφους και θα δοθούν και τιμητικές διακρίσεις στους νικητές.

Στην Ελλάδα, ο πιο διαδεδομένος γρίφος λογικής είναι το sudoku και ίσως να ακούγονται γνώριμα το kakuro, τα εικονόσταυρα ή το mastermind. Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν δεκάδες ακόμη διαφορετικά, ενδιαφέροντα είδη γρίφων τα οποία περιμένουν να τα ανακαλύψουμε.

Τα τουρνουά γρίφων λογικής έχουν ακριβώς αυτόν τον στόχο, να κάνουν δηλαδή γνωστούς τους γρίφους στο ελληνικό κοινό και να αναδείξουν ταλέντα που θα μας εκπροσωπήσουν επάξια στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Απευθύνονται στους φαν των sudoku που έχουν την διάθεση και την περιέργεια να γνωρίσουν καινούρια παιχνίδια για το μυαλό (mind games). 

Οργάνωση:www.mensa.org.gr, Καλαϊτζίδου Βάσω (6986700146), Βακαλόπουλος Γιώργος.
Αν θέλετε το υλικό από το προηγούμενο πρωτάθλημα (θέματα, λύσεις, οδηγίες) είναι διαθέσιμο εδώ και από το Εαρινό τουρνουά εδώ . 

Κάνε κλικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου