Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΓΝΩΣΤΟ SITE ΜΕ LINK ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ. χθες έπεσαν οι τίτλοι τέλους γνωστής ιστοσελίδας  με εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες - μέλη. Τα μέλη της συγκεκριμένης  ιστοσελίδας, αφού εγγράφονταν σε μια κλειστή κοινότητα ( forum ), μπορούσαν να κατεβάζουν ψηφιακά αρχεία που περιείχαν κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα Η/Υ, βιβλία κ.λ.π,.Το όνομα της ιστοσελίδας έχει γίνει γνωστό αλλά δεν έχει νόημα να γίνει περαιτέρω αναφορά σε αυτό.

Διαβάστε παρακάτω αυτούσιο το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ.:
Στο πλαίσιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και μετά από τη διερεύνηση καταγγελίας που περιήλθε στην Υπηρεσία της Οικονομικής Αστυνομίας, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία σε βάρος τριών ημεδαπών (δύο αντρών και μίας γυναίκας), διαχειριστών ιστοσελίδας, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Η μία από τους κατηγορουμένους συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη στα όρια του αυτοφώρου.

Η εμπλοκή των τριών (3) κατηγορουμένων διαπιστώθηκε, ύστερα από κατάλληλη ψηφιακή έρευνα που διεξήγαγαν στο διαδίκτυο έμπειρα στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι διαχειριστές της ανοιχτής ιστοσελίδας παρείχαν την δυνατότητα στους εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες - μέλη, οι οποίοι εγγράφονταν με μια πολύ εύκολη διαδικασία σε μια κλειστή κοινότητα ( forum ), να κατεβάζουν ψηφιακά αρχεία που περιείχαν κινηματογραφικές ταινίες, τραγούδια, ηλεκτρονικά παιχνίδια, προγράμματα Η/Υ, βιβλία κ.λ.π, χωρίς την άδεια των πνευματικών δημιουργών και των δικαιούχων εταιριών που έχουν τα αντίστοιχα συγγενικά δικαιώματα.

Επιπλέον, ζητούσαν οικονομική εισφορά από τα μέλη της ιστοσελίδας, μέσω του συστήματος διαδικτυακών πληρωμών Paypal , για να αποκτήσουν προνόμια σε μορφή δωρεάς. Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα για μεγάλο χρονικό διάστημα η είσοδος γινόταν με μηνιαία συνδρομή.

Επιπρόσθετα, κάθε χρήστης - μέλος της ιστοσελίδας γινόταν αποδέκτης διαφημιστικών μηνυμάτων που λειτουργούσαν και ως υπερσύνδεσμοι ( hyperlinks ) για μετάβαση σε ιστοσελίδες στοιχημάτων. Οι διαφημίσεις αυτές προκαλούσαν και παρακινούσαν τους χρήστες να στοιχηματίσουν έναντι χρηματικών ποσών σε διάφορες εταιρίες διαδικτυακών στοιχημάτων, οι οποίες εδρεύουν στο εξωτερικό. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα απέφερε στους διαχειριστές της ιστοσελίδας πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά, όχι μόνο από τα εισπραττόμενα διαφημιστικά έσοδα, αλλά και με τη μορφή προμηθειών από τις εταιρίες στοιχημάτων.

Ειδικότερα, για κάθε χρήστη, ο οποίος θα στοιχημάτιζε σε αυτές τις εταιρίες στοιχημάτων και θα είχε οδηγηθεί σε αυτές, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, οι διαχειριστές της εισέπρατταν προμήθεια επί του ποσού που στοιχημάτιζε, μέχρι και 40%. Επίσης, προμήθεια εισέπρατταν οι διαχειριστές, όταν κάποιος χρήστης μετέβαινε σε διαδικτυακά καζίνο, μέσω των διαφημιστικών μηνυμάτων που υπήρχαν στην ιστοσελίδα.

Κλιμάκιο εξειδικευμένων αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε χθες (09.04.2012), παρουσία δικαστικού λειτουργού, έρευνες σε οικίες και χώρους εργασίας των εμπλεκομένων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, κατά στις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
  • Τρεις σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή
  • Τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή

Στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας ενημερώθηκαν μέσω Interpol οι Αρχές του εξωτερικού, όπου διαμένει ο ένας από τους τρεις κατηγορουμένους.

Εκτιμάται ότι η συνολική ζημία που υπέστησαν οι εταιρείες παραγωγής πνευματικών έργων, ξεπερνά τα 65 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να έχουν υπολογισθεί οι φόροι και το Φ.Π.Α.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Κάνε κλικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου