Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΑΠΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΗΛΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Γιώργου Μαυραγάνη, καθορίζονται προς διευκόλυνση των ομογενών εκ νέου τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβάλουν τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα, σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 61 του Κώδικα Φορολογία Εισοδήματος.

Ειδικότερα, με τη νέα υπουργική απόφαση απλοποιείται η διαδικασία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν κάτοικοι εξωτερικού και αποκτούν πραγματικό εισόδημα που προκύπτει στην Ελλάδα. Οι κάτοικοι εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένων και των ομογενών, υποχρεούνται να προσκομίσουν για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011) και να υποβάλουν μαζί με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος τους για το οικονομικό έτος 2013 (χρήση 2012) τα εξής δικαιολογητικά: Βεβαίωση από την αρμόδια φορολογική αρχή του κράτους όπου δηλώνουν κάτοικοι και φορολογούνται, αντίγραφο της εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος τους ή ελλείψει εκκαθάρισης, αντίγραφο της δήλωσης τους που υπέβαλλαν στο άλλο κράτος. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η προσκόμιση κάποιων από τα ανωτέρω δικαιολογητικά από την αρμόδια φορολογική αρχή, τότε απαιτείται βεβαίωση από οποιαδήποτε άλλη δημόσια ή άλλη αναγνωρισμένη αρχή από την οποία να προκύπτει η κατοικία του εν λόγω φυσικού προσώπου στην αλλοδαπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου