Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΕ 12 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Λήγει στις 17 Ιουνίου 2013 (και 16 Αυγούστου για τους κατοίκους εξωτερικού) η προθεσμία για την υποβολή αίτησης διόρθωσης/ ένστασης σε οκτώ Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης και τέσσερις Πρωτεύουσες νομών της Βορείου Ελλάδας, όπου αναρτήθηκαν τα Κτηματολογικά στοιχεία στις 15 Απριλίου 2013. 

Περιοχές - Δήμοι  
  • Τριανδρία, Άγιος Παύλος, Νεάπολη, Συκιές
  • Σταυρούπολη, Ευκαρπία, Πολίχνη  
  • Αλεξανδρούπολη ,
  • Ξάνθη,
  • Δράμα
  • Κιλκίς
Οι δικαιούχοι –πολίτες, νομικά πρόσωπα και φορείς του δημοσίου- μπορούν μέχρι και τις 17 Ιουνίου να προσέρχονται στα γραφεία Κτηματογράφησης της περιοχής και να υποβάλουν αίτηση διόρθωσης/ένσταση. Στην περίπτωση που εκκρεμούν από δημόσιες υπηρεσίες έγγραφα που τεκμηριώνουν την αίτησή τους θα μπορέσουν να τα προσκομίσουν αμέσως μόλις τα παραλάβουν (συμπληρώνοντας έτσι τον φάκελο που έχουν καταθέσει και έχει λάβει αριθμό πρωτοκόλλου).

Η διαδικασία της Ανάρτησης είναι σημαντική γιατί, μέσω αυτής, κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να ελέγξει, επιβεβαιώσει και διορθώσει τυχόν λάθη. Η περίοδος της Ανάρτησης αποτελεί, επίσης, μια ακόμα ευκαιρία για όσους δεν έχουν υποβάλει Δήλωση ιδιοκτησίας να προσέλθουν και να καταγράψουν το δικαίωμά τους.

Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανάρτησης είναι λοιπόν απαραίτητη, γιατί μέσω αυτής εξασφαλίζεται η ορθή καταγραφή των ιδιοκτησιών τους, η οποία θα οδηγήσει σε σωστές Αρχικές Εγγραφές Κτηματολογίου. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον, καθώς δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα στις συναλλαγές τους στην επόμενη (και τελική) φάση της λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου, όπου οι διαδικασίες διόρθωσης αρχικής εγγραφής είναι δυσκολότερες και απαιτούν χρόνο και κόστος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση  εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου