Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Ν.4152/13 & ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ


Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοινώνεται ότι για τη διευκόλυνση των φορολογουμένων που επιθυμούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του ν.4152/2013 , έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη της Γ.Γ.Δ.Ε όσο και σε αυτόν της Γ.Γ.Π.Σ. (http://www.gsis.gr) οι σχετικές αποφάσεις αλλά και κατατοπιστικοί πίνακες που αναφέρονται τόσο στις προϋποθέσεις υπαγωγής των οφειλών στα νέα προγράμματα ρύθμισης, όσο και στα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά περίπτωση. Πιο συγκεκριμένα:


α) Η απόφαση ΠΟΛ 1111/2013 του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων «Όροι, προϋποθέσεις και ειδικά θέματα εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπροθέσμων χρεών της υποπαραγράφου Α1 της παραγράφου Α του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013» για χρέη βεβαιωμένα έως και 31.12.2012 με απαλλαγή προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής ανάλογα με το πρόγραμμα δόσεων που επιλέγεται,

β) αναλυτική εγκύκλιος με αρ. ΠΟΛ 1140/2013 ( θα αναρτηθεί Δευτέρα 17 Ιουνίου) για την ανωτέρω ρύθμιση,

γ) υποβοηθητικοί πίνακες υπαγομένων στη ρύθμιση οφειλών, προσκομιζόμενων δικαιολογητικών και λοιπών όρων και προϋποθέσεων, ανάλογα με το ύψος της ρυθμιζόμενης οφειλής και τον αριθμό των δόσεων που επιλέγει ο αιτών.

Σημειώνεται ότι :
- η υποβολή της αίτησης για την εφάπαξ εξόφληση (με έκπτωση 50% των έως και τις 31.12.2012 προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής) και η καταβολή του σχετικού ποσού πραγματοποιείται στην αρμόδια υπηρεσία από την 14η Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου 2013.
- η υποβολή της αίτησης για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία (ΔΟΥ για οφειλές έως 1.500.000 € και στην Επιχειρηματική Μονάδα Είσπραξης άνω του ποσού αυτού) από τις 20.06.2013.
- Επισημαίνεται ότι από 18.07.2013 η σχετική αίτηση για υπαγωγή σε πρόγραμμα δόσεων οφειλών βεβαιωμένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες θα υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων (φυσικών και νομικών προσώπων), χωρίς την υποχρεωτική παρουσία αυτών στις Δ.Ο.Υ. Επιπροσθέτως και για την επίτευξη του ίδιου σκοπού, θα παρασχεθεί στους φορολογουμένους η δυνατότητα να ανακτούν ηλεκτρονικά αρκετές ημέρες πριν την ως άνω ημερομηνία (στη διαδικτυακή πύλη της ΓΓΠΣ) , το σύνολο των οφειλών που δύναται να ρυθμιστούν και να πληροφορούνται πιθανές εναλλακτικές τους επιλογές αναφορικά στα χαρακτηριστικά της ρύθμισης (αριθμός και ποσό δόσεων).

  • Πίνακας Α1 : Υπαγόμενες οφειλές σε πρόγραμμα ρύθμισης "Τελευταίας Ευκαιρίας" .doc, .pdf
  • Πίνακας Α2 : Προϋποθέσεις και Απαιτούμενα Δικαιολογητικά "Τελευταίας Ευκαιρίας" (έως 48 δόσεις) .doc, .pdf
  • Πίνακας Α3 :Προϋποθέσεις και Απαιτούμενα Δικαιολογητικά "Τελευταίας Ευκαιρίας" (έως 100 δόσεις) .doc, .pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου