Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΟΤΙ ΤΟΥ ΦΑΝΕΙ ΤΟΥ ΛΩΛΟΣΤΕΦΑΝΗ... ΜΗΝΙΑΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ


Δεν θα μπορούσε να έχει άλλον τίτλο παρά μόνο το "Ότι του φανεί του Λωλοστεφανή" αυτή η είδηση για τα σχέδια του ΥΠ.ΟΙΚ. για μηνιαία υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων τιμολογίων. 
Με την επικείμενη απόφαση τιμωρούνται όλες  οι επιχειρήσεις  και οι λογιστές για όσα δεν μπόρεσε να κάνει το Υπουργείο Οικονομικών τα τελευταία 30 χρόνια. Προκειμένου να πατάξει την φοροδιαφυγή πατάσσει τις επιχειρήσεις και τους λογιστές. Εκεί στο ΥΠΟΙΚ συνεχίζουν να μην καταλαβαίνουν ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής δεν γίνετε με εν θερμό λύσεις  και σχεδιασμό στο πόδι. Πρέπει να καταργηθεί επιτέλους η πολυνομία και  οι άσκοπες υποβολές καταστάσεων και να εκμεταλλευτεί το ΥΠ.ΟΙΚ. στο έπακρο το τραπεζικό σύστημα και το περιουσιολόγιο μέσω των οποίων θα μπορούσε να έχει τους φοροφυγάδες στο "πιάτο". 

Με υπηρεσίες μιας στάσης ( ολόκληρο το Κάμα Σούτρα ) και με φορολογική νομοθεσία η οποία έχει ξεπεράσει τα 12 Ευαγγέλια  δεν γίνονται επενδύσεις , το μόνο που γίνετε είναι να κλείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν απομείνει και να μπαίνει σε μεγαλύτερη ύφεση η οικονομία.

Διαβάστε παρακάτω για να "φουντώσετε¨ την παρουσίαση του εν λόγο σχεδίου απόφασης.
Δημόσια Διαβούλευση επί σχεδίου απόφασης για την Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων για διασταύρωση

Με το παρόν σχέδιο, εισάγεται καθολική υποχρέωση για υποβολή μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών από όλες τις επιχειρήσεις και επιτηδευματίες (και αγρότες). Ο σκοπός είναι η διενέργεια προληπτικών και διασταυρωτικών ελέγχων και η διαφύλαξη της ακεραιότητας των φορολογικών παραστατικών με την υποχρεωτική υποβολή εντός του επόμενου μήνα τουλάχιστον των στοιχείων-συναλλαγών πωλήσεων. Για απλότητα καταρχήν προδιαγράφονται ελάχιστες υποχρεώσεις, οι οποίες μπορούν σε επόμενα στάδια να εμπλουτιστούν με συμπληρωματικές πληροφορίες ώστε να καταστεί δυνατή η μετάβαση μεσοπρόθεσμα σε ηλεκτρονικά κεντρικά αποθηκευμένα βιβλία. Επίσης, θα γίνονται δεκτά αρχεία που προκύπτουν από τους υφιστάμενους ΕΑΦΔΣΣ.

Η ευρύτατη συμμετοχή όλων είναι ιδιαίτερα χρήσιμη, προκειμένου το Υπουργείο Οικονομικών να εξετάσει τις προτάσεις και όπου κριθεί αναγκαίο να προβεί στις απαραίτητες βελτιώσεις.

Ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων
Θεοχάρης Θεοχάρης

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην δημόσια διαβούλευση δεν έχουν παρά να κάνουν κλικ εδώ . Τώρα αν σας λάβει κανείς υπόψιν του ...... είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου