Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Ε.Ι.Μ.( ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ) - ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Δεκατρείς μήνες έχουν  περάσει από τις Εθνικές Εκλογές και ακόμη υπάρχουν οργανισμοί χωρίς Διοικητικά Συμβούλια. Αυτό έχει αντίκτυπο στην καθημερινή λειτουργία των εν λόγο οργανισμών , δεδομένου ότι χωρίς την  ύπαρξη Διοικητικών Συμβουλίων  δεν μπορούν να παρθούν αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα σε σχέση με την οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία τους, καθώς και αποφάσεις που αφορούν τις υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων τους (αποσπάσεις , μετατάξεις κτλ) .
Το Ε.Ι.Μ. ( ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΤΡΟΛΟΓΙΑΣ )
 είναι ένας από αυτούς , καθώς εδώ και δεκατρείς  μήνες είναι χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο . Στο διάστημα που πέρασε διορίσθηκε μεν Διοικητικό Συμβούλιο  με απόφαση της προηγούμενης Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας , που δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ.  Υ.Ο.Δ.Δ 256/2010, πλην όμως ήταν άκυρο εξ αρχής , λόγο του ότι στην σύνθεση του περιλαμβανόταν μόνο άντρες , πράγμα αντίθετο στον νόμο 2839/2000 άρθρο 6  .

Είκοσι μέρες μετά την αρχική μου ανάρτηση για τι ίδιο θέμα η κατάσταση παραμένει στάσιμη.   Υπάρχει ένα Διοικητικό Συμβούλιο βάση της παραπάνω υπουργικής απόφασης πλην όμως δεν συνεδριάζει για να πάρει αποφάσεις δεδομένου ότι είναι Άκυρο. Η παραπάνω υπηρεσία υπολειτουργεί, λόγω λήξεως των συμβάσεων πολλών εργαζομένων  καθώς και εξωτερικών συνεργατών και μη ύπαρξης διοικητικού συμβουλίου για την ανανέωση αυτών. Επιπλέον υπάρχουν και έντεκα άτομα που έχουν διορισθεί (δεν είναι συνταξιούχοι, άνεργοι είναι οι περισσότεροι) με την ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.1856/22.7.2009 απόφαση του ΑΣΕΠ η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Γ 879 8-11-2009, πλην όμως δεν μπορούν να αναλάβουν εργασία για τον ίδιο λόγο. 

 Μήπως είναι καιρός το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να αποφασίσει αν θέλει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα; Πως ένα υπουργείο μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα όταν οι υπηρεσίες του και οι εποπτευόμενοι φορείς του υπολειτουργούν.  





1 σχόλιο:

  1. Είμαι κι εγώ ένας από τους διοριστέους αλλά δεν βλέπω καμία εξέλιξη με το ΕΙΜ.
    Οι υπάλληλοι δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πότε θα προχωρήσει το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή