Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΑΝΥΠΑΚΟΥΑ ΟΡΦΑΝΑ ΤΑ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΡΗΓΟΥΣΑΝ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ



Οι ρωσικές αρχές διεξάγουν έρευνα σε βάρος ενός ορφανοτροφείου του Βόλγκογκραντ (πρώην Στάλιγκραντ) το οποίο φέρεται να έστελνε τα ανυπάκουα παιδιά σε ένα ψυχιατρικό νοσοκομείο για τιμωρία, όπως ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ασκήσουν δίωξη.

Η διευθύντρια του ορφανοτροφείου ζητούσε από την ψυχιατρική κλινική να χορηγηθούν ψυχότροπα φάρμακα στα παιδιά για «εκπαιδευτικούς λόγους», σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής έρευνας.

Τα ορφανά εισάγονταν στο ψυχιατρείο χωρίς ιατρική γνωμάτευση. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί περίπου είκοσι τέτοια κρούσματα μεταξύ 2008-9. Ένα από τα παιδιά υποχρεώθηκε μάλιστα να πάρει ένα φάρμακο μολονότι αντενδείκνυτο στην περίπτωσή του. Παρουσίασε έτσι σπασμούς, παραισθήσεις και παραλήρημα.

Οι συνθήκες ζωής στα ορφανοτροφεία και τα ιδρύματα, που φιλοξενούν παιδιά τα οποία εγκαταλείφθηκαν ή απομακρύνθηκαν από τους γονείς τους, είναι πολύ δύσκολες στη Ρωσία και συχνά αποκαλύπτονται σκάνδαλα κακομεταχείρισης.

Στις αρχές Οκτωβρίου πέντε νεαρές κοπέλες που ζούσαν στην εστία ενός μοναστηριού του Βλαντιμίρ, κοντά στη Μόσχα, προσέφυγαν στην αστυνομία κατηγορώντας τις δασκάλες τους για βιαιότητες, όμως η εισαγγελεία αρνήθηκε να ξεκινήσει έρευνα.

Πηγή : ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου