Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΕΛΙΚΑ Η ΠΕΡΑΙΩΣΗ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Με ανακοίνωσή του σήμερα αργά το μεσημέρι,  το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε  παράταση   έως τις 29-11-2010 για την αποδοχή των σημειωμάτων περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων.

Το Κάνε κλικ την προηγούμενη εβδομάδα στην ανάρτηση  ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ , έγραφε  ¨Ως εκ τούτου πάμε για παράταση αλλά κατά την συνήθη πρακτική του Υπουργείου Οικονομικών  θα την γνωστοποιήσει την τελευταία στιγμή  δηλαδή την άλλη Πέμπτη 18.10.2010 που λήγει η δυνατότητα των φορολογουμένων να περαιώσουν τις ανέλεγκτες χρήσης.¨ 

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της ανακοίνωσης .



Ανακοίνωση σχετικά με την παράταση της προθεσμίας Περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσχέρειες της συγκυρίας, η ανταπόκριση των φορολογουμένων στην περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων κρίνεται ικανοποιητική.
Για την περαίωση ανέλεγκτων υποθέσεων, χωρίς να υπολογίζονται οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων και τα ποσά που κατεβλήθησαν απευθείας στις ΔΟΥ, εισπράχθηκαν ήδη μέσω τραπεζών, μέχρι χθες, περίπου 300 εκ. ευρώ. Ήδη, 170.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες αποδέχθηκαν την περαίωση καταβάλλοντας τα σχετικά ποσά.
Σημειώνεται ότι από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εστάλησαν 1.400.000 σημειώματα περαίωσης, ενώ για τεχνικούς λόγους άλλα 250.000 σημειώματα θα εκδοθούν με ευθύνη των  αρμόδιων ΔΟΥ, οι οποίες  ήδη έχουν εφοδιαστεί με το απαιτούμενο λογισμικό.
Ανταποκρινόμενο στο αίτημα των παραγωγικών φορέων για παράταση των προθεσμιών περαίωσης ανέλεγκτων υποθέσεων, ώστε να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, δεδομένου ότι υπάρχει συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να χορηγήσει παράταση της προθεσμίας που λήγει σήμερα, μέχρι και την 29-11-2010.  
Ζητάμε την κατανόηση των φορολογούμενων για τα τεχνικά προβλήματα, τα οποία αναπόφευκτα εμφανίστηκαν, σε μια αυτοματοποιημένη διαδικασία, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας και αφορούσε εκατοντάδες χιλιάδες αποδέκτες.  
Η περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων είναι προαιρετική. Αποτελεί όμως την τελευταία ευκαιρία για τους φορολογούμενους να γυρίσουν οριστικά σελίδα στις σχέσεις τους με την Εφορία. Να κάνουν μια νέα αρχή, που εφεξής θα στηρίζεται σε αυστηρούς, συστηματικούς και καθαρούς κανόνες προσδιορισμού και ελέγχου των φορολογικών υποχρεώσεων. 


Κάνε κλικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου