Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ 50% ΧΡΕΟΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ


Με την υπαρ. 566/2011 αποφασή του ,το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου Κρήτης, δικαίωσε δανειολήπτη, μακροχρόνια άνεργο, κάτοικο της πόλης του Ηρακλείου, που προσέφυγε σ' αυτό , διαγράφοντας το 50% του χρέους του και με την ιστορική αυτή απόφαση, καλείται πλέον ο δανειολήπτης να καταβάλλει στις πιστώτριες Τράπεζες επί μια τετραετία το ποσό των 200 Ευρώ/ανά μήνα ,για το σύνολο των χρεών του στις Τράπεζες.

Συγκεκριμένα σε συνολική οφειλή 158.562,22 Ευρώ, καλείται ο δανειολήπτης να πληρώσει σε χρονική διάρκεια τετραετίας 9.600 Ευρώ. Επίσης για την διάσωση από την εκποίηση της κύριας κατοικίας του, που ήταν υποθηκευμένη ,κλήθηκε να καταβάλλει το ποσό των 333.33 Ευρώ/μήνα και επί 17 έτη, δηλαδή θα πληρώσει 67.999,32 Ευρώ, με ένα χρόνο περίοδο χάριτος.Συμπερασματικά, του άνεργου δανειολήπτη κουρεύτηκε χρέος 80.962 Ευρώ

Στην παραπάνω υπόθεση είχε μεσολαβήσει και είχε συνδράμει τον δανειολήπτη για την εξώδικη διαδικασία ρύθμισης των οφειλών (Ν.3869/2010) , η ' Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ). Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δηλώνει φανερά ικανοποιημένη από την απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου Κρήτης, αφενός για την δικαίωση του δανειολήπτη μέλους της, και αφετέρου για την τόσο σημαντική απόφαση του Δικαστηρίου,παρά της παρεμβάσεις των πιστωτριών Τραπεζών, επιβεβαιώνοντας για ακόμα άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική Δικαιοσύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου