Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ - ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑ 55,5 ΔΙΣ € ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ


Ο εντοπισμός και η απάλειψη λανθασμένης λογιστικής εγγραφής ύψους 55,5 δις ευρώ σε προβληματική τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο θα υποβοηθήσει στη μείωση του δημόσιου χρέους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, στο Βερολίνο.


Η αποκάλυψη του λάθους, που άφησε άναυδα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφορά σε διπλή εγγραφή χρέους της "FMS Wertmanagement", αποκαλούμενης και "κακής τράπεζας" που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση και κρατικοποίηση της "HRE Bank", το 2009.

Η απελευθέρωση των σχετικών κονδυλίων συνεπάγεται τη μείωση του δημοσίου χρέους της Γερμανίας, στο επίπεδο του 83,2% από 84,2%, ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το λάθος σημειώθηκε όταν λογιστές της τράπεζας αντί να προσθέσουν τα σχετικά κονδύλια, τα αφαίρεσαν.

Πηγή : newsit.gr

Βέβαια αν είναι έτσι όπως ισχυρίζονται τα δημοσιεύματα , δηλαδή ότι οι λογιστές αντί να προσθέσουν αφαίρεσαν τα σχετικά κονδύλια τότε η διαφορά είναι 111 δις € και όχι 55,5 εκτός και αν το ποσό που αφαιρούσαν ήταν 22,75 δισ € ( Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσουν τα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να μην δημοσιεύουν αυτούσια της οικονομικές ειδήσεις    αλλά να τις δίνουν και σε κάποιο οικονομολόγο ή λογιστή πριν δημοσιεύουν άλλα ντάλλον συμπεράσματα ). Και δεν αναφέρομαι μόνο στην πηγή μου αλλά στο σύνολο του τύπου που αναπαρήγαγε την είδηση.

Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να ψάχνουμε και το Ελληνικό χρέος μέσο της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ , μήπως και σε μας κανένας από τους αρχιλογιστές μας έκανε κανένα αντίστοιχο λάθος , κατά λάθος πάντα ........ και δεν είναι το ποσό του χρέους όσο φανταζόμαστε ; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου