Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΜΑΘΕ ΠΟΣΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ - ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ.Π.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ

Πόσο μας σκέφτεται το Υπουργείο Οικονομικών.... Κάνει τα πάντα για την διευκόλυνση των φορολογουμένων!!!!  


Η Δ/νση Φορολογικής Συμμόρφωσης της Γενικής Δ/νσης Φορολογικών Ελέγχων & Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο της συνολικής δράσης για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Δ.Ο.Υ., ανέπτυξε σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, μια νέα εφαρμογή δίνοντας την δυνατότητα στους πολίτες και στις επιχειρήσεις να «βλέπουν» από το διαδίκτυο τις βεβαιωμένες σε Δ.Ο.Υ. οφειλές τους με υπόλοιπο (δεν περιλαμβάνονται οφειλές Τελωνείων).

Η συγκεκριμένη εφαρμογή αναρτήθηκε την 31/5/2012 στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ. (www.gsis.gr) και συγκεκριμένα στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Πολίτες → Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου → Ειδοποιήσεις »καθώς και στην επιλογή «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις/Επιτηδευματίες → Ειδοποιήσεις πληρωμής ή επιστροφής φόρου → Ειδοποιήσεις».
Σημειώνεται ότι στην νέα αυτή εφαρμογή οι φορολογούμενοι έχουν την δυνατότητα χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς που έχουν λάβει από την Γ.Γ.Π.Σ., να «βλέπουν» μόνο τις ατομικές οφειλές τους (δηλαδή δεν περιλαμβάνονται οφειλές από εταιρείες στις οποίες μπορεί να συμμετέχουν ή οφειλές λόγω συνυποχρέωσης), ενώ στα χρέη που εμφανίζονται συμπεριλαμβάνονται και αυτά που βρίσκονται σε αναστολή Είσπραξης/Εκτέλεσης καθώς και αυτά που έχουν υπαχθεί σε Ρύθμιση ή Διευκόλυνση τμηματικής καταβολής. 

Συγκεκριμένα στην εικόνα των οφειλών με υπόλοιπο εμφανίζονται (πλέον των τρεχουσών προσαυξήσεων, τελών εκπρόθεσμης υποβολής):

• Προσωπικά στοιχεία του φορολογούμενου ΑΦΜ, Ονοματεπώνυμο, Επωνυμία.
• Συγκεντρωτικά στοιχεία ατομικών οφειλών από όλες τις Δ.Ο.Υ. της Επικράτειας.
• Αναλυτικά στοιχεία ατομικών οφειλών ανά Δ.Ο.Υ. και ανά είδος οφειλής.

Παρέχεται η δυνατότητα εκτύπωσής τους και σε περίπτωση που ένας φορολογούμενος δεν έχει ατομικά χρέη, εμφανίζεται το μήνυμα: «Δεν υπάρχουν ατομικά χρέη με υπόλοιπο». 

Η νέα αυτή εφαρμογή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στο φορολογούμενο καθώς τον ενημερώνει άμεσα για τυχόν οφειλές του, χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία στη Δ.Ο.Υ..

Τέλος, συμβάλει στον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών προς τους πολίτες και αυξάνει το επίπεδο συμμόρφωσής τους προς τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Κάνε κλικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου