Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

GREECE DEBT FREE - ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ



Το Greece Debt Free (GDF) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός, μη πολιτικός οργανισμός των ΗΠΑ, σχεδιασμένος για να βοηθήσει επιχειρήσεις και ιδιώτες να λάβουν δράση για τη μείωση του εθνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα.

Αυτή τη στιγμή, κάθε Έλληνας χρωστά περίπου € 24.800 σε εθνικό χρέος, αλλά η αγοραπωλησία του στη διεθνή αγορά κοστίζει περίπου € 3,000. Η GDF δεν αγοράζει ομόλογα από το ελληνικό κράτος, δεν χρηματοδοτεί το ελληνικό κράτος, αλλά αγοράζει ομόλογα από τρίτους στις διεθνείς αγορές. 

Το GDF δέχεται δωρεές με στόχο την αγορά ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων σε διεθνείς αγορές σε τιμές πολύ χαμηλότερες από το ποσό που χρωστά η ελληνική κυβέρνηση. Το GDF, στη συνέχεια, θα βοηθήσει να μειωθεί το χρέος ακυρώνοντας αυτά τα ομόλογα.

Το GDF προτρέπει, επίσης, τον κόσμο να ψηφίσει διαδικτυακά και να επιλέξει προϊόντα που θα φέρουν το λογότυπο GDF και θα συνεισφέρουν το 50% της αξίας των κερδών τους για τη μείωση του ελληνικού χρέους, με τον ίδιο τρόπο.

Τον Ιούνιο του 2012 η GDF εξαγόρασε ομόλογα στην τιμή των 125 ευρώ για κάθε 1000 ευρώ που το ελληνικό κράτος χρωστούσε στον ομολογιούχο. Όμως, η Ελλάδα ακόμα χρωστάει 1000 ευρώ στο GDF, παρόλο που η GDF ξόδεψε μόνο 125 ευρώ για να αγοράσει αυτά τα ομόλογα.
Αντ’ αυτού, η GDF θα βοηθήσει να ακυρωθούν, απαλλάσσοντας το ελληνικό κράτος από την υποχρέωση. Οπότε, η GDF θα έχει βοηθήσει να μειωθούν 8 ευρώ ελληνικού χρέους για κάθε 1 ευρώ από δωρεές.

Μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία από την επίσημη ιστοσελίδα του οργανισμού  

Κάνε κλικ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου