Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

" ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΚΥΜΑΤΑ" ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ


H mod advertising κατόπιν spec του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης που υπάγεται στην Εθνική Υπηρεσία Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση, ανέλαβε την επιμέλεια της προσαρμογής, την παραγωγή και την εκτύπωση του εγχειριδίου με πρωτότυπο τίτλο «Making waves» και αντίστοιχο ελληνικό «Δημιουργώντας κύματα». 


Το εγχειρίδιο αυτό έχει βασιστεί σε μια σειρά από σεμινάρια και έντυπα με θέμα την προβολή, τη διάδοση και την αξιοποίηση.
Δίνει συμβουλές και ιδέες για τις δράσεις που μπορεί κάποιος να αναπτύξει προκειμένου να αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα σχέδιά του.
Όπως όταν ρίχνουμε μια πέτρα στο νερό. Εάν τη ρίξουμε επιπόλαια θα προκαλέσει μόνο ένα μικρό παφλασμό. Εάν όμως εφαρμόσουμε κάποια τεχνική, η πέτρα θα αναπηδήσει στο νερό και θα Δημιουργήσει περισσότερα Κύματα.
Κάπως έτσι λειτουργεί ένα σχέδιο για τη νεολαία. Εάν διοργανωθεί ένα σχέδιο απλώς και μόνο για να το διοργανωθεί, θα επιτύχει προφανώς μεγάλο παφλασμό για τους συμμετέχοντες, ωστόσο η πέτρα και ο ενθουσιασμός για το σχέδιο σύντομα θα εξαφανιστούν μέσα στο νερό.
Εάν όμως σκεφτεί κανείς λίγο περισσότερο για το πως θα αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το σχέδιό του και τα αποτελέσματά του, η πέτρα θα αναπηδήσει ξανά και ξανά προτού βυθιστεί και θα δημιουργήσει μεγαλύτερο κυματισμό και περισσότερους ομόκεντρους κύκλους.
Άλλωστε, αυτό δεν είναι το νόημα της διοργάνωσης δραστηριοτήτων για τη νεολαία;
Να αλλάζει τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων,
Να δημιουργεί αντίκτυπο στην κοινωνία,
Να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων προς το καλύτερο.

Ολόκληρο το εγχειρίδιο μπορείτε να διαβάσετε/κατεβάσετε από εδώ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου