Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΙΚΑ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΔ Γ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2012 ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΣΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΠΕΡ ΟΕΚ & ΟΕΕ

Μετά το μπάχαλο που προκλήθηκε από την απόσυρση της τροπολογίας για την μείωση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ ,με απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ παρατείνετε  η προθεσμία υποβολής των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων  (Α.Π.Δ.)  Γ΄ τριμήνου 2012  και μηνός Σεπτεμβρίου 2012  Εργοδοτών Κοινών Επιχειρήσεων και Οικοδομοτεχνικών Έργων μέχρι τις 16/11/2012.
Με δεύτερη απόφαση η διοίκηση του ΙΚΑ δίνει οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης των προβληματικών ΑΠΔ που έχουν υποβληθεί λόγω λάθους εργοδοτικών εισφορών, καθώς και για το πως θα καταβληθεί η διαφορά των εισφορών σε περίπτωση που καταβληθεί μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα : 
  • Η διαχείριση και επεξεργασία των ΑΠΔ Γ’  Τριμήνου 2012 Κοινών Επιχειρήσεων,  καθώς και οι ΑΠΔ Οικοδομοτεχνικών Έργων μηνός 9/2012   που έχουν ήδη υποβληθεί με μειωμένα ασφάλιστρα, θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό επίπεδο από τις Υπηρεσίες του ΟΠΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. 
  • Οι διαφορές ασφαλιστικών εισφορών μισθολογικής περιόδου 9ου /2012 που θα προκύψουν υπέρ των ανωτέρω Οργανισμών θα θεωρηθούν εμπρόθεσμες (  άνευ προσθέτων τελών)  εάν καταβληθούν έως 30/11/2012. Η προθεσμία αυτή αφορά μόνο τις περιπτώσεις των εργοδοτών που έχουν μέχρι την έκδοση του παρόντος,  υποβάλει ήδη τρέχουσες εισφορές μηνός Σεπτεμβρίου 2012  με μείωση των εργοδοτικών εισφορών υπέρ ΟΕΚ και ΟΕΕ. Για τους λοιπούς υπόχρεους εργοδότες οι τρέχουσες εισφορές μηνός Σεπτεμβρίου 2012 θα καταβληθούν σύμφωνα με τα ανωτέρω εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας δηλ. μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα Οκτωβρίου 2012.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση για την παράταση των ΑΠΔ Γ τριμ. 2012 Αριθμ. Πρωτ. Γ99/1/183/ 19/10/2012 εδώ
Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση με τις οδηγίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την απόσυρση της τροπολογίας για την μείωση των εργοδοτικών εισφορών  των  καταβολή εισφορών  Αριθμ. Πρωτ.Γ99/1/182/ 19/10/2012  εδώ

2 σχόλια:

  1. ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟ/ ΙΣΑ/ΙΣΑ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ / ΑΧΛΑΔΟΚΑΜΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς ΚΟΥΛΟΥΒΑΧΑΤΑ , επειδή νομίζουν ότι δεν έχουμε άλλη δουλειά είπαν να μας βγάλουν λίγη ακόμη.Αλίμονο σε αυτούς που δεν είχαν σύμβαση στο πρόγραμμα μισθοδοσίας τους και πλήρωσαν για να πάρουν νέα έκδοση.Κάτι μου λέει ότι μόνο οι εταιρίες λογισμικού βγήκαν κερδισμένες από όλη την ιστορία....
      Καλημέρα!

      Διαγραφή