Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΙΧΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ


Μετά από πολλές αναρτήσεις και δημοσιεύσεις κειμένων στο διαδίκτυο  σχετικά με τα προνόμια των Βουλευτών, το γραφείο τύπου της Βουλής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μας κάνει γνωστές  τις θυσίες που έκαναν οι Βουλευτές για το καλό του τόπου. Αν ήταν τόσο εύθικτοι και με άλλα ζητήματα  δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το χάλι!

Διαβάστε παρακάτω το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης :

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Βουλής σχετικά με τα δημοσιεύματα


Με αφορμή αναρτήσεις κειμένων στο διαδίκτυο και αναπαραγωγή αυτών από μέρους των ΜΜΕ περί «προνομίων» των βουλευτών,  από το Γραφείο Τύπου και Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε:
- Πρόκειται για αναληθή και ανυπόστατα δημοσιεύματα τα οποία παραπληροφορούν την κοινή γνώμη και δημιουργούν τον κίνδυνο να την στρέψουν εναντίον των εκλεγμένων αντιπροσώπων του ελληνικού λαού.
- Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι μετά τις μειώσεις των συνολικών αποδοχών των βουλευτών, που επήλθαν από τις εισηγήσεις του Προέδρου της Βουλής και τις αποφάσεις της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, οι συνολικές αποδοχές των βουλευτών μειώθηκαν κατά 40%. 
- Επιπροσθέτως, πρόσφατα αποφασίστηκε η μη καταβολή ενός ολόκληρου μηνιαίου μισθού των βουλευτών. 
- Με την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου οι βουλευτές επιβαρύνονται με την καταβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με συντελεστή 5%, που είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο συντελεστή οποιουδήποτε άλλου Έλληνα πολίτη, καθώς και με την εισφορά υπέρ των ανέργων και του ΟΑΕΔ. 
- Από το 2010 έχει καταργηθεί ολοκληρωτικά για τους βουλευτές η καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας. 
- Με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής μειώθηκε κατά 50% η αποζημίωση για συμμετοχή σε ορισμένες συνεδριάσεις Επιτροπών και πλέον δεν υπερβαίνει τα 150 ευρώ ανά συνεδρίαση.
- Μετά από εισήγηση του Προέδρου της Βουλής και απόφαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου αντικαθίστανται τα οχήματα υψηλού κυβισμού που διατίθεντο στους βουλευτές με άλλα πολύ χαμηλότερου κυβισμού μειώνοντας την δαπάνη κατά 1,5 εκατομμύρια ευρώ. Επισημαίνεται ότι τα καύσιμα από τις διαδρομές που διανύονται με τα οχήματα αυτά τα πληρώνουν οι ίδιοι οι βουλευτές. Τα αυτοκίνητα αυτά αποτελούν εργαλείο δουλειάς για το βουλευτή, δεν είναι ιδιοκτησία τους, αλλά τους παραχωρούνται για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η βουλευτική τους ιδιότητα, προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.
- Σε ό,τι αφορά στην ασυλία των βουλευτών, μετά την αλλαγή, που έγινε πέρυσι, του Κανονισμού της Βουλής, ο θεσμός της ασυλίας των βουλευτών, σε σύγκριση με ό,τι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, περιορίστηκε σημαντικά.   Αίρεται πλέον η ασυλία σε όλες τις περιπτώσεις που δεν αφορούν την πολιτική ή βουλευτική δραστηριότητά τους και οι βουλευτές δικάζονται, όπως και κάθε άλλος πολίτης. 
- Όσον αφορά στις προσλήψεις, θυμίζουμε ότι:
α) Από το Σεπτέμβριο του 2009 έως και σήμερα ο αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής μειώθηκε κατά 90 και,
β) Μετά την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, πέρυσι, που ομόφωνα ψήφισε η Ολομέλεια, κατόπιν εισήγησης του Προέδρου της Βουλής, εάν και όταν υπάρξει ανάγκη προσωπικού η πρόσληψη θα γίνεται με απόλυτα διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες, αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ.
Όλες αυτές τις παραπάνω αποφάσεις η Βουλή τις έχει δημοσιοποιήσει κατ’ επανάληψη. Θα ήταν χρήσιμο να λαμβάνονται υπόψη από τα ΜΜΕ όταν τίθενται τέτοιες ανακρίβειες.

Κάνε κλικ

2 σχόλια:

 1. παπαριες του προεδρειου της βουλης.ΕΡΓΟ ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΠΑΝΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΕΝΩ ΜΕ ΕΥΚΟΛΙΑ ΞΕΠΑΣΤΡΕΥΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ.ΜΕΙΩΣΗ 60ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι, καλά !
  Το ίδιο είναι από το δικό σας των 10.000 ευρώ μισθό να μειωθεί στις 6.000 κ.κ. βουλευτές, ενώ μία υπαλληλική σύνταξη των 1.000 ευρώ να πάει στα 600 ευρώ ή από 2.000 ευρώ στα 1.200 ευρώ που τώρα θα περάσουν σε νέα μεί8ωση όσων είναι των 1.200 ευρώ !
  Και οι συντάξεις επίσης, που προέρχονται από κρατήσεις μιας ζωής και -βάσει των αρχικών-έχουν προϋπολογίσει τις διάφορες υποχρεώσεις τους οι συμπολίτες μας....
  Για να μη μιλήσω για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους που τους οδηγείτε με μια σπρωξιά στην εξαθλίωση και την ανέχεια !
  Εσείς έχετε το μαχαίρι εσείς και το καρπούζι κ.κ.βουλευτές !
  Τι λέτε, θα παραμένετε στο απειρόβλητο ;
  ΄Εως πότε θα μας κρύβετε την αλήθεια ;
  ΄Εως πότε θα μας κοροιδεύετε ;
  Σχετικά με την ασυλία, ποιοι και πόσοι ζήτησαν την άρση της ; Μετρημένοι στα δάκτυλα "της μιάς χειρός" και αυτό για τα μάτια του κόσμου !
  Διάβασα το παρακάτω άρθρο και μου σηκώθηκε η τρίχα αφού τώρα πληρώνεστε πιο πολλά !
  http://www.newstoday.gr/article/65047/poso-mas-kostizoun-oi-300
  'Η μήπως δεν είναι έτσι ;
  Ο υφυπουργός κ.Μανιάτης δήλωσε πως πρέπει να περικοπούν από όλους τους εκλεγμενους δύο (2) τουλάχιστον μισθοί
  http://greekznews.blogspot.com/2011/09/blog-post_12.html
  αλλά κανείς δεν το σχολίασε από εκεί και πέρα !
  Ποιος ευθύνεται για την κατάσταση όπου φτάσαμε ;
  Ποιοι έβαλαν τις υπογραφές τους και αποφάσιζαν για όσα έγιναν ;
  Ποιοι μας οδήγησαν κατευθείαν στα νύχια του ΔΝΤ ;
  Αν είστε πατριώτες και κόπτεστε για να σωθεί η πατρίδα, παραιτηθείτε από τον παχηλό μισθό σας ! Σε ποιο κόσμο ζείτε εσείς και δε βλέπετε και δεν ακούτε τις φωνές του κόσμου ;

  Εugeniak6

  ΑπάντησηΔιαγραφή