Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ (Κ.Α.Ε. 0896) ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ



Ήρθε η ώρα της κατάργησης του αμαρτωλού  Κωδικού Αριθμού Εξόδων ( Κ.Α.Ε. 0896)  «Απόρρητες δαπάνες» των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας - Ενημέρωσης και Μέσων Ενημέρωσης, και την μεταφορά όλου του ποσού του  στον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Ο συγκεκριμένος κωδικός αφορούσε όλα τα ποσά εκείνα που καταβάλλονταν από τις παραπάνω γραμματείες χωρίς να μάθει κανείς τον αποδέκτη τους, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν αποδεικτικά για τις παραπάνω δαπάνες και κάθε στοιχείο που αφορούσε τη διακίνηση των ποσών αυτών καταστρεφόταν. Πρόκειται ουσιαστικά  για κωδικό μυστικών κονδυλίων των Γενικών Γραμματειών ( της κάθε Κυβέρνησης ουσιαστικά), που λειτουργούσε με βάση το Άρθρο 10 του σχετικού Νομοθετικού Διατάγματος 744/1970 (ΦΕΚ 264/Α/10.12.1970) της Δικτατορίας. Κονδύλια τέτοιου τύπου ξεκίνησαν να υπάρχουν στην Ελλάδα   από πολύ παλιότερα, συγκεκριμένα από την Δικτατορία του Μεταξά!  


Η κατάργηση του παραπάνω κωδικού ανακοινώθηκε χθες από τον Υπουργό Επικρατείας Ηλία Μόσιαλο μαζί με την ανακοίνωση της μείωσης στις δαπάνες των γενικών γραμματειών Επικοινωνίας- Ενημέρωσης και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας , με νομοθετική ρύθμιση η οποία θα έρθει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου. 


Δείτε την πλήρη ανακοίνωση εδώ 


 Κάνε κλικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου