Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

 
Ο νόμος έχει ψηφιστεί στις 13-09-2011 δείτε περισσότερα εδώ  
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΔΩ

Κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με τίτλο  "Περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων και δραστηριοτήτων, ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου και άλλες διατάξεις " με το οποίο επιχειρεί η κυβέρνηση να λύσει το θέμα των αυθαιρέτων αλλά και να γεμίσει τα άδεια ταμεία .


Δείτε το σχέδιο νόμου όπως κατατέθηκε εδώ 
Δείτε την αιτιολογική έκθεση εδώ 

Κάνε κλικ

1 σχόλιο:

  1. Για να μη παιδεύεστε με τους υπολογισμούς στο χέρι υπάρχει στο διαδίκτυο μία Δωρεάν online εφαρμογή υπολογισμού προστίμου για τη ρύθμιση αυθαιρέτων του 2011 που προτείνω να δοκιμάσετε.
    Εμφανίζει άμεσα το πρόστιμο και το παράβολο που καλείσθε να πληρώσετε, περιέχει χρήσιμες πληροφορίες για τη διαδικασία και ανανεώνεται αυτόματα μετά από κάθε διευκρινιστική εγκύκλιο.
    Η φόρμα δεν υπολογίζει ακόμη αμοιβή μηχανικού, επειδή δε θεσμοθετείται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ελάχιστη αμοιβή όπως έγινε με τον Ν.3843/2010 (ημιυπαίθριοι), όμως να υπολογίζετε αρκετά μεγαλύτερο ποσό λόγω όγκου εργασίας για τη δημιουργία φακέλου και της αυξημένης ευθύνης λόγω βεβαιώσεων στατικής επάρκειας και βεβαίωσης μη ύπαρξης άλλων αυθαιρεσιών (θα είναι απαραίτητη για όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων).

    ΑπάντησηΔιαγραφή