Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΓΡΙΦΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ.


Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2656 τ.Β΄ /09-11-2011  καθορίζονται  εκτός των άλλων, και τα απαραίτητα  προσόντα καθώς και η νέα διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων του υπουργείου προκειμένου να γίνουν ελεγκτές και να καταλάβουν τις αντίστοιχες θέσεις στις Δ.Ο.Υ. της Χώρας. 

Διαβάζοντας κάποιος την συγκεκριμένη απόφαση και φτάνοντας στην σελίδα 39.001 του ΦΕΚ , στο άρθρο 3 με θέμα τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα επιλογής και την διαδικασία αξιολόγησης , στην παράγραφο 2γ βρίσκεται μπροστά σε αυτόν τον  τεράστιο γρίφο που βλέπετε παρακάτω. 



Τι ζητάει λοιπόν η συγκεκριμένη απόφαση ; 
Μία  υπεύθυνη δήλωση που να δηλώνεται  ο χρόνος άσκησης των ελεγκτικών καθηκόντων και μάλιστα να βεβαιώνεται ότι ο χρόνος αυτός δεν υπερβαίνει τα τρία έτη ,και όλα καλά μέχρι εδώ. 
Αλλά στην αμέσως επόμενη σειρά όμως σου έρχεται ταμπλάς, δεδομένου ότι  αναφέρει  ότι όποιος στην ίδια υπεύθυνη δήλωση δεν δηλώσει ότι έχει ήδη ελεγκτική υπηρεσία η οποία να υπερβαίνει τα τρία έτη  αποκλείεται της διαδικασίας. 

Οι επιτυχόντες μάλλον δεν θα είναι ελεγκτές αλλά ο Χάρι Πότερ γιατί θα είναι ο μόνος που σε μια υπεύθυνη δήλωση θα γράφει ότι δεν έχει προϋπηρεσία που να υπερβαίνει τα τρία έτη και αμέσως από κάτω θα συνεχίζει την ίδια υπεύθυνη δήλωση γράφοντας ότι έχει προϋπηρεσία που υπερβαίνει τα τρία χρόνια ......

Ας αποφασίσει το Υπουργείο εν τέλη αν τους θέλει με τριετή προϋπηρεσία ή όχι γιατί το βλέπω χωρίς ελεγκτές!!!
Και επιτέλους ας ρίχνουν μια δεύτερη ματιά στα κείμενα των αποφάσεων πριν τα δώσουν για υπογραφή δεν βλάπτει!!!

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ 2656 τ.Β΄ /09-11-2011 εδώ
  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου