Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ SMS

 Η ΝΕΑ ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ


Μηνύματα με παραπλανητικό περιεχόμενο λαμβάνουν στο κινητό τους τηλέφωνο, το τελευταίο χρονικό διάστημα, αρκετοί πολίτες. Σκοπός των αποστολέων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων των παραληπτών και η εξαπάτηση αυτών.

Τα συγκεκριμένα μηνύματα είναι γραμμένα στην αγγλική γλώσσα και έχουν ως αποστολέα αριθμό κινητού τηλεφώνου από το εξωτερικό. Αποτελούν δε παραλλαγή - εξέλιξη των νιγηριανών απατών, αφού αποστέλλονται μέσω κινητού τηλεφώνου και όχι μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή αλληλογραφίας, όπως παλιότερα.

Στα μηνύματα αυτά αναφέρεται ότι ο αριθμός κινητού τηλεφώνου του παραλήπτη έχει κερδίσει δύο εκατομμύρια ευρώ. Το περιεχόμενο του μηνύματος έχει ως εξής :

«YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2,000,000.00 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO [email protected]»

Οι παραλήπτες τέτοιων μηνυμάτων καλούνται να αποφεύγουν να τα ανοίγουν, σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν υπόψη το περιεχόμενό τους και να μην απαντούν στους αποστολείς. Παράλληλα, οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προωθώντας το σχετικό μήνυμα στο e-mail [email protected], αλλά και τηλεφωνικά στην 24ωρη γραμμή καταγγελιών 11012.

Πηγή:www.astynomia.gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου