Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΦΟΥΝΤΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ - ΔΩΡΟ ΤΟ ΔΩΡΟΣΗΜΟ

Απάτη μαμούθ σε βάρος του ΙΚΑ αποκαλύφθηκε από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής μετά από δώδεκα μηνύσεις που υπέβαλε ο διοικητής του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τις μηνύσεις, ομάδα αγνώστων ατόμων υπέβαλε μέσω Ιντερνετ ψεύτικες αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις στο ΙΚΑ δηλώνοντας εργαζόμενους και μέρες απασχόλησης που δεν αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα. Οι δηλώσεις αυτές αφορούσαν σε έργα, είτε φανταστικά, είτε πραγματικά (οικοδομές κλπ), με ένσημα πιστωμένα χωρίς οι ιδιοκτήτες αυτών των έργων να γνωρίζουν το παραμικρό.
Οι δηλωμένοι εργαζόμενοι που είχαν κάνει την συμφωνία με τα κυκλώματα έπαιρναν τα ένσημα ασφάλισης και όλες τις παροχές που προκύπτουν από την ασφάλιση (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας κλπ) καταβάλλοντας την εισφορά που τους αναλογούσε στο ΙΚΑ, και στον δήθεν εργοδότη το ποσό που είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους, ο οποίος όμως δεν το κατέβαλε στο ΙΚΑ, όπως υποχρεούται από το νόμο.

Με τον τρόπο αυτό σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, προκλήθηκε ζημιά για το ΙΚΑ που ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ενώ "οι εργοδότες" οικειοποιούνταν αρκετά εκατομμύρια ευρώ από αυτά που δεν κατέβαλαν. Αυτό σύμφωνα, με αρμόδιο αξιωματικό, γινόταν κατά κόρον σε όλη την Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια.

"Είναι το μεγαλύτερο χτύπημα κατά των κυκλωμάτων που εδώ και χρόνια λυμαίνονται το ΙΚΑ. Τα κυκλώματα αυτά είτε αφορούν το φάρμακο, είτε τις ιατρικές πράξεις είτε τις ασφαλιστικές εισφορές θα πρέπει να το καταλάβουν. Το πάρτι με το ΙΚΑ τελειώνει", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος μετά την εξάρθρωση κυκλώματος απάτης εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου