Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

H ΝΕΟΓΑΛ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΤΗΣ....

Η ΝΕΟΓΑΛ Α.Ε θα επιμείνει στην εφαρμογή "Ειδικής Επιχειρησιακής Σύμβασης" ανεξάρτητα με τη γνωμοδότηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. Αυτό τόνισε μιλώντας σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χριστόφορος Σεβαστίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΟΓΑΛ, ο οποίος επιφυλάχθηκε, πάντως, να τοποθετηθεί αναλυτικά όταν ενημερωθεί και τυπικά για το πλήρες περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΚΕΕ), ενώ εξέφρασε πάντως την έκπληξή του για τις αντιδράσεις για τις οποίες σχολίασε ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους την πραγματική κατάσταση της οικονομίας. 

Ο κ. Σεβαστίδης τόνισε ο προβληματισμός δεν μπορεί να εξαντλείται στα οικονομικά δεδομένα μιας επιχείρησης, επισημαίνοντας ότι μπορεί η ΝΕΟΓΑΛ να εμφανίζει σήμερα κερδοφορία, αλλά θα χρειαστεί στο μέλλον να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΟΓΑΛ πρόσθεσε ότι η μείωση των αμοιβών είναι αναγκαία προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και στο μέλλον, όταν οι συνθήκες θα έχουν επιδεινωθεί και εξέφρασε την άποψη ότι οι επιχειρησιακές συμβάσεις είναι προσφορότερες εφόσον συμφωνούνται μεταξύ των εταίρων στην ίδια επιχείρηση, που γνωρίζουν καλύτερα το περιβάλλον και τις ανάγκες της. 

Στη ΝΕΟΓΑΛ ισχύουν μέχρι σήμερα δύο διαφορετικές συλλογικές συμβάσεις, μία για τις εταιρείες παστερίωσης και μία για το προσωπικό των συνεταιριστικών οργανώσεων και σύμφωνα με τον κ. Σεβαστίδη, έχουν μεταξύ τους σημαντικές διαφορές που προκαλούν δυσκολίες στην επιχείρηση, καθώς η κλαδική σύμβαση των Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων προβλέπει αμοιβές κατά 20% υψηλότερες από εκείνες αντίστοιχων κλαδικών συμβάσεων. 

Η γνωμοδότηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας δεν μπορεί, σύμφωνα με το νόμο, να μεταβάλει τους όρους της ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης, η οποία ισχύει από την κατάθεσή της στο τοπικό ΣΕΠΕ, αποτελεί όμως ένα δεδομένο υπέρ του επιχειρησιακού σωματείου στην περίπτωση που θελήσει να ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης. 

Η Βιομηχανία Γάλακτος Δράμας Α.Ε "ΝΕΟΓΑΛ", ιδρύθηκε στη Δράμα το 1964 ως συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων και στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχουν η Ένωση Γαλακτοκομικών Συνεταιρισμών Ν. Δράμας - Καβάλας, ανεξάρτητοι παραγωγοί και εργαζόμενοι στη Βιομηχανία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου