Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ - ΜΕΧΡΙ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 Η ΥΠΟΒΟΛΗ



Σύμφωνα με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου και για διευκόλυνση των φορολογούμενων, παρατείνεται μέχρι τις 10 Απριλίου 2012, η προθεσμία υποχρεωτικής υποβολής μέσω διαδικτύου της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης.

Όπως ο δρόμος έχει την δική του ιστορία έτσι και η κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης έχει την δική της ιστορία.

Η κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης αφορά την χρήση 2010 και έληγε αρχικά μαζί με την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.Αρχικά αποσυνδέθηκε από την συν υποβολή με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, παίρνοντας ταυτόχρονα παράταση μέχρι και 30 Ιουνίου 2011. Στην συνέχεια  παρατάθηκε μέχρι 29 Ιουλίου 2011, αλλά ούτε και αυτή η παράταση ήταν αρκετή και πήγαμε σε παράταση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2011. Δεν ήταν αρκετή πάλι και αυτή η παράταση και ήρθε νέα παράταση μέχρι 20 Δεκεμβρίου 2011.Όμως ούτε και εκεί τελειώνει η ιστορία της παράτασης , νέα παράταση μέχρι 15 Φεβρουαρίου 2012. Και σήμερα ήρθε η τελευταία παράταση της παράτασης με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την  10η Απριλίου 2012.


Τι έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ;
Στην αρχή το πρόγραμμα για την υποβολή της δήλωσης δεν ήταν έτοιμο από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, στην συνέχεια είχαμε πρόγραμμα αλλά είχε κάποια λάθη.Μετά είχαμε πρόγραμμα αλλά δεν είχαμε ερμηνευτική εγκύκλιο και πολλά ερωτήματα φορολογουμένων είναι ακόμη αναπάντητα μέχρι σήμερα. 


Αν δεν βγει νέα ερμηνευτική εγκύκλιος που να αποσαφηνίζει το τοπίο, βλέπω στο τέλος να καταργείτε η υποχρέωση υποβολής για την χρήση 2010, μια και σε λίγο θα λήξει το 2011.


Ελλάς το μεγαλείο σου!!!


Κάνε κλικ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου