Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ-ΜΗ ΕΠΩΝΥΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




Είδη ένδυσης, υπόδησης αλλά και οικιακής χρήσης, απαραίτητα για την κάλυψη καθημερινών αναγκών, παρέδωσε σε ευαγή ιδρύματα της πόλης ο  Δήμος Θεσσαλονίκης . 

Συγκεκριμένα δεκάδες ζευγάρια παντόφλες, κάλτσες, γάντια, κασκόλ, φορέματα, παντελόνια, ζακέτες, μπουφάν, εσώρουχα, καθώς και παιχνίδια, κουζινικά και άλλα είδη οικιακής χρήσης, τα οποία προέρχονται από κατασχέσεις, αλλά δεν αποτελούν προϊόντα απομίμησης, δηλαδή «μαϊμουδες», και με βάση τις διατάξεις του Ν.3377/2005 και της ΚΥΑ Κ1-1178/2007 μπορούν να παραδοθούν, έπειτα από απόφαση Δημάρχου, σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 

Στο πλαίσιο αυτό η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα μαζί με στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας επισκέφθηκαν το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το Σπίτι της Άρσις καθώς και τη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Άγιος Παντελεήμων. «Η Δημοτική Αρχή μερίμνησε για την παράδοση των κατασχεμένων προϊόντων, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν, που μπορεί μεν να προέρχονται από παραβατική συμπεριφορά, αλλά ο νόμος μας επιτρέπει να τα διαθέτουμε για κοινωνικό σκοπό όταν δεν φέρουν επώνυμη ονομασία, δηλαδή όταν δεν είναι, κατά το κοινώς λεγόμενον, προϊόντα ‘μαϊμού’» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η Αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα και τα μέλη του κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά συνανθρώπους μας που διαμένουν στα κοινωφελή αυτά κέντρα στήριξης και να ενημερωθούν για τον τρόπο δομής και λειτουργίας τους.

Πρόταση  Κάνε κλικ  
Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που βρίσκετε η Χώρα μας , μήπως θα έπρεπε να αλλάξει η νομοθεσία και να μπορούν να δίνονται και τα μαϊμού προϊόντα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη;
Είναι ντροπή να καταστρέφονται!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου