Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΑΡΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΗΣΙΣ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Χριστούγεννα στο ΝΟΗΣΙΣ»
Από 26 Δεκεμβρίου μέχρι 8 Ιανουαρίου καθημερινά από τις 11:00 έως 19:00 με πολλά θεάματα και εκπλήξεις 


Την περίοδο των εορτών, από 26 Δεκεμβρίου 2011 έως 8 Ιανουαρίου 2012, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ λειτουργεί καθημερινά (εκτός από τις 24, 25, 31/12 και Πρωτοχρονιά) από τις 11.00-19.00 και έχει διοργανώσει μία σειρά δραστηριοτήτων με «άρωμα Χριστουγέννων». 




Η παράσταση Αστρο των Χριστουγέννων, παραγωγής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, κάνει ένα ταξίδι πίσω στους αιώνες που πέρασαν από τη γέννηση του Θείου Βρέφους στη φτωχική φάτνη της Βηθλεέμ, για να ξεδιπλώσει ιστορικά όσο και επιστημονικά δεδομένα μέσα από ένα μουσικό και οπτικό θέαμα που γεμίζει το χώρο με έναν «αέρα» παιδικής αθωότητας και συναισθήματα συγκίνησης. 


Τα Χριστούγεννα του επιστήμονα

Ένα science show που μέσα από εντυπωσιακά και διασκεδαστικά πειράματα που γίνονται με απλά υλικά, καταφέρνει να συνδυάσει τη μαγεία των Χριστουγέννων με την μαγεία της επιστήμης. Το χιόνι, τα κεριά, τα παιχνίδια, τα γλυκά, τα στολίδια και τα λαμπιόνια, που μας δίνουν χαρά και ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια των γιορτών, αποκτούν ένα επιπλέον νόημα καθώς γίνονται αφορμή για να σκεφτούμε ότι η επιστήμη και η τεχνολογία βρίσκονται παντού γύρω μας και μπορεί να είναι και διασκεδαστικές. 
Η παράσταση θα έχει διάρκεια μισής ώρας και θα πραγματοποιείται στο κεντρικό lobby του ΝΟΗΣΙΣ στις 12.30, 13.30, 14.30, 16.00, 17.00 με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. 
Παρουσιάσεις του show θα πραγματοποιούνται και στο «Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στην Έκθεση». 

Ο Καραγκιόζης και ο δράκος των άστρων 
Ο παλιός φίλος μας Καραγκιόζης, συναντάει τους μεγαλύτερους επιστήμονες στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΝΟΗΣΙΣ. Κάποιοι όμως σχεδιάζουν να την καταστρέψουν. Θα μπορέσει ο Καραγκιόζης να σώσει τα Χριστούγεννα από το Δράκο των ʼστρων; Τι θα σκαρφιστεί; Ο Τηλέμαχος Αθανασιάδης και ο Καραγκιόζης του, παρουσιάζουν ένα εναλλακτικό έργο θεάτρου σκιών. Μια ξεκαρδιστική, αλλά συνάμα διδακτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους. 
Παιδική θεατρική παράσταση στο ΝΟΗΣΙΣ 
Το ΝΟΗΣΙΣ έχοντας στόχο την περαιτέρω δημιουργία και ανάπτυξη δραστηριοτήτων καινοτομίας και εκπαίδευσης, εγκαινιάζει την είσοδό του στο πολιτιστικό – εκπαιδευτικό θέατρο φιλοξενώντας την παράσταση «Η Φοίβη και οι 4 πλανήτες» της Φωτεινής Κατσάλη Γιβάνη. 

Πρόκειται για μια παράσταση βασισμένη σε ένα έργο πρωτότυπο, με αγάπη και σεβασμό στο παιδί. Ένα ταξίδι στο όνειρο, μια περιπέτεια σε τόπους μαγικούς, που ποτέ δεν έχετε ξανά δει. Μουσική, τραγούδια και μηνύματα για έναν καλύτερο κόσμο. Ελάτε μαζί μας και αφεθείτε στη μαγεία .


Μουσικές εκδηλώσεις 
Το πρόγραμμα των μουσικών εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικους (και όχι μόνο) ήχους από νέους καλλιτέχνες. Θα ανακοινωθεί εγκαίρως. 

Και όπως πάντα, θα λειτουργούν, επίσης, το Μουσείο Τεχνολογίας, το Κοσμοθέατρο και ο Προσομοιωτής Εικονικής Πραγματικότητας. Ακόμα, θα είναι ανοιχτή ως τις 10/1 η περιοδική έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά». 



Πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας του ΝΟΗΣΙΣ μπορείτε να βρείτε στο πρόγραμμα Χριστουγέννων του ΝΟΗΣΙΣ και στο τηλέφωνο 2310 483000. 




Κάνε κλικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου