Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ε9 - ΝΕΑ ΑΝΑΜΟΝΗ

Από σαράντα κύματα θα περάσουν όσοι είναι υπόχρεοι υποβολής του Ε9 φέτος.Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων η εφαρμογή του Ε9 θα ανοίγει σταδιακά επιτρέποντας αρχικά να υποβάλλουν τα Φυσικά Πρόσωπα οι ΑΦΜ των οποίων λήγουν σε 1. Τα υπόχρεα Φ.Π. των οποίων οι ΑΦΜ λήγουν σε επόμενα διαδοχικά ψηφία καθώς και τα Νομικά Πρόσωπα θα μπορούν να υποβάλλουν από τις επόμενες ημέρες (η εφαρμογή θα ανοίγει σταδιακά).


Με την υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής των Δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 προσφέρονται ιδιαίτερα σημαντικές δυνατότητες, μεταξύ των οποίων:

  •  Επιτρέπει στα φυσικά πρόσωπα εκτός από την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων του τρέχοντος έτους (2011) και τη διόρθωση της περιουσιακής τους κατάστασης για όσα έτη δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό για την ακίνητη περιουσία τους. Έτσι, θα αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία τόσο τωνφορολογουμένων όσο και των υπηρεσιών, η οποία πιθανόν να προκύψει από χειρόγραφες διορθώσεις δηλώσεων μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος.
  • Την εκτύπωση των δηλώσεων Ε9 που υποβάλλονται καθώς των περιουσιακών καταστάσεων (για τα φυσικά πρόσωπα).
  •  Γίνεται ο εντοπισμός του ακινήτου στο οικοδομικό τετράγωνο, με χρήση χάρτη.
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου